Η υπηρεσία Άσυλου βλέπει τον Ρώσο Δημοσιογράφο – Ζητά να μεταφερθεί στη Λιθουανία

Η υπηρεσία Άσυλου βλέπει τον Ρώσο Δημοσιογράφο – Ζητά να μεταφερθεί στη Λιθουανία

Μεγάλη έκταση έχει πάρει το θέμα με τον Ρώσο δημοσιογράφος, Αντρέι Νεκράσοβ, ο οποίος συνελήφθη την Τεταρτη (15/07) κατά την άφιξη του στο Αεροδρόμιο Λάρνακας από τη Ρίγα της Λετονίας, καθώς εναντίον του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για να δικαστεί από το δικαστήριο της χώρας του σε σχέση με αδικήματα εκβίασης.

Ο Αντρέι βρίσκεται στις Κεντρικές Φύλακες και ζητά να εκτίσει την ποινή του στην Λιθουανία και όχι στη Ρωσία, καθώς -όπως ο ίδιος ισχυρίζεται- φοβάται για την ιδία του την ζωή.

 Τη Δευτέρα η Υπάτη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους προσφυγές επισκέφτηκε τον δημοσιογράφο Αντρέι Νεκράσοβ στις Κεντρικές Φύλακες ώστε να μελετήσει το αίτημα του για αίτηση πολίτικου Ασύλου.

Η εξέταση της αίτηση του πρέπει να ολοκληρωθεί πριν από τις 13 Αυγούστου, οπότε θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορείς μας αύριο η Υπηρεσία Ασύλου θα επισκεφτεί τον Ρώσο δημοσιογράφο για το αίτημα του.

Ι.Μ 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO: Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ιστορική» χαρακτηρίζει την επίσκεψή του στο Καζακστάν - Προσέλκυση ποιοτικών επενδύσεων και νέες θέσεις εργασίας

VIDEO: Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ιστορική» χαρακτηρίζει την επίσκεψή του στο Καζακστάν - Προσέλκυση ποιοτικών επενδύσεων και νέες θέσεις εργασίας

«Ιστορική» χαρακτηρίζει σε δήλωσή του, την επίσκεψή του στο Καζακστάν, ο Πρόεδρος, Νίκος Χριστοδουλίδης, αφού πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Προέδρου της Δημοκρατίας στη χώρα αυτή.

BEST OF TOTHEMAONLINE