ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκποιήσεις: Απογοήτευση δανειοληπτών για τη στάση του Υπ. Οικονομικών – Πάνε στο Προεδρικό την Πέμπτη – Τι ζητούν

Εκποιήσεις: Απογοήτευση δανειοληπτών για τη στάση του Υπ. Οικονομικών – Πάνε στο Προεδρικό την Πέμπτη – Τι ζητούν

Μεγάλη απογοήτευση εκφράζει ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών (ΣΥ.ΠΡΟ.ΔΑ.Τ.) από το αποτέλεσμα της χθεσινής (24/4) συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικών στην Βουλή και αναφέρει ότι την Πέμπτη (27/4) θα έχουν συνάντηση στο Προεδρικό για συζήτηση όλων των σοβαρών θεμάτων που απασχολούν δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες. Καλεί επίσης όλους τους αρμόδιους φορείς να ενεργήσουν άμεσα και αποτελεσματικά και ζητά να τεθεί άμεσα ομπρέλα προστασίας για τους συνεπείς δανειολήπτες.

«Φαίνεται να μην υπάρχουν πλέον ελπίδες σχετικά με το θέμα των εκποιήσεων, αφού μέχρι και σήμερα δεν έγινε κάτι ουσιαστικό στην Βουλή και δεν έχει οριστεί νέα συνεδρίαση της Επιτροπής. Παραμένουμε ψύχραιμοι και αναμένουμε το αποτέλεσμα των συνεννοήσεων των Κομμάτων και Βουλευτών για ενοποίηση των προτάσεων Νόμου ούτως ώστε να τύχουν αποδοχής της πλειοψηφίας για να είναι σίγουρο ότι θα ψηφιστούν σε Νόμο», αναφέρει ο Σύνδεσμος.

Επικρίνει την στάση του Υπουργείου Οικονομικών, που απέρριψε όλες τις προτάσεις Νόμου που υπεβλήθηκαν στην Βουλή, «χωρίς να εκφέρει συγκεκριμένες θέσεις ως όφειλε για το σοβαρό αυτό θέμα των εκποιήσεων που καίει δεκάδες χιλιάδες Δανειολήπτες».

Ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ εκφράζει την συμφωνία του με τις εισηγήσεις του Χρηματοοικονομικού Επίτροπου Παύλου Ιωάννου για την δεσμευτικότητα των αποφάσεων του και την διεύρυνση των εξουσιών του.

Καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς να ενεργήσουν άμεσα και αποτελεσματικά «πριν μια ολόκληρη κοινωνία και κράτος οδηγηθούν στην εξαθλίωση» και ζητά να τεθεί άμεσα ομπρέλα προστασίας για τους συνεπείς Δανειολήπτες όπως έχει γίνει και στην Ελλάδα όπου όλες οι Τράπεζες έχουν ανακοινώσει πάγωμα επιτοκίων / δόσεων στεγαστικών δανείων για 12 μήνες.

Επίσης, ενημερώνει ότι έχει ετοιμάσει πρότυπο επιστολής για να την χρησιμοποιήσουν οι Δανειολήπτες που πραγματικά έχουν ανάγκη για ανακούφιση από τις διάφορες οικονομικές πιέσεις που βιώνουν. Με την επιστολή αυτή, αναφέρει, οι Δανειολήπτες θα ζητούν προσωρινή αναστολή των τόκων και των δόσεων των δανείων τους μέχρι 6 μήνες, με την ελπίδα ότι οι οικονομικές συνθήκες θα διορθωθούν. Η επιστολή αυτή είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top