ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργιες λόγω της χαλαζόπτωσης - Αρχίζει τη Τρίτη η καταγραφή

Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργιες λόγω της χαλαζόπτωσης - Αρχίζει τη Τρίτη η καταγραφή

Καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν καλλιέργειες, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αποζημίωσής τους, θα αρχίσουν την ερχόμενη Τρίτη λειτουργοί του Υπουργείου Γεωργίας, σύμφωνα με τον Υπουργό Πέτρο Ξενοφώντος.

Ο κ. Ξενοφώντος μετέβη το πρωί σε πληγείσες, από τη χαλαζόπτωση περιοχές στην επαρχία Λευκωσίας και Λεμεσού. Όπως είπε η Κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός στους πληγέντες παραγωγούς.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους κατά την επίσκεψη του στο χωριό Αγρός της επαρχίας Λεμεσού, οι ζημιές σε πολλές καλλιέργειες περιοχών της επαρχίας Λευκωσίας, Λεμεσού και Πάφου είναι ολοκληρωτικές. «Ήρθαμε εδώ για να συμπαρασταθούμε εν πρώτοις στους αγρότες μας, στους παραγωγούς μας να δούμε ιδίοις όμμασι τις ζημιές που έχει προκαλέσει η χαλαζόπτωση. Δυστυχώς από ό,τι βλέπουμε, από ό,τι είδατε και εσείς, η ζημιά είναι ολοκληρωτική και να ξέρετε ότι θα είμαστε δίπλα σας. Υπάρχουν εργαλεία, αυτά τα εργαλεία θα τα αξιοποιήσουμε, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αποζημιώσουμε τους γεωργούς μας» σημείωσε ο Υπουργός.

Όπως είπε, σε πρώτη φάση θα γίνει μια πρώτη εκτίμηση των ζημιών από λειτουργούς του Υπουργείου Γεωργίας, «στη συνέχεια θα δούμε με ποιο τρόπο θα αιτηθούν οι επηρεαζόμενοι ώστε να αποζημιωθούν». «Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, δυστυχώς αυτό βλέπουμε τώρα. Μέσα σε μια ώρα είδαν τις σοδιές τους να καταστρέφονται. Λυπούμαστε πάρα πολύ αλλά το Κράτος είναι εδώ για να βοηθήσει στο μέτρο που μπορεί» ανέφερε.

Ο Πρόεδρος της ΣΕΔΙΓΕΠ Πιτσιλιάς-Τροόδους Λάμπρος Αχιλλέως και ο ΓΓ της ΠΕΚ Χρίστος Παπαπέτρου έκαναν λόγο για ολοκληρωτική καταστροφή καλλιεργειών σε πολλές περιοχές της Κύπρου. Τόνισαν την ανάγκη αλλαγής του σχεδίου αποζημίωσης των παραγωγών ώστε να υπάρξει δίκαιη κατανομή των αποζημιώσεων. Όπως είπαν, θα καλέσουν τον Υπουργό Γεωργίας σε συνάντηση για συζήτηση του θέματος σε μια προσπάθεια βελτίωσης του σχεδίου.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top