ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κύπρος: Ο κίνδυνος ερημοποίησης και οι υψηλές θερμοκρασίες – Αυτός είναι ο λόγος που ο καιρός «τρελάθηκε»

Κύπρος: Ο κίνδυνος ερημοποίησης και οι υψηλές θερμοκρασίες – Αυτός είναι ο λόγος που ο καιρός «τρελάθηκε»

Βροχές και καταιγίδες βλέπουμε τις τελευταίες μέρες ενώ διανύουμε το μήνα Μάιο, κάτι το οποίο ανησυχεί αρκετό κόσμο, αφού εκεί που έχουμε ηλιοφάνεια ξαφνικά μαυρίζει ο ουρανός και ξεκινάνε καταιγίδες.

Το ThemaOnline επικοινώνησε με προγνώστη στην Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «δεν είναι κάτι ασυνήθιστο οι βροχές και οι καταιγίδες αυτή την εποχή»

«Την Άνοιξη προς το Θέρος συνήθως επικρατούν στην περιοχή ασταθής καιρικές συνθήκες και όταν η αστάθεια είναι έντονη έχουμε καταιγίδες και χαλαζόπτωση», εξήγησε.

Όσο αφορά τις επόμενες μέρες, δήλωσε στη σελίδα μας πως δε φαίνεται να έχουμε βροχές και η θερμοκρασία θα έχει άνοδο και θα βρίσκεται λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές αφού την Πέμπτη αναμένετε να φτάσουμε τους 30 βαθμούς.

Ερωτηθείς αν από μεσογειακό το κλίμα της Κύπρου μετατρέπεται σε τροπικό, ο προγνώστης του Τμήματος Μετεωρολογίας απάντησε πως «τροπικό δεν θα γίνουμε σίγουρα, μάλλον το αντίθετο»

Για την περίπτωση ερημοποίησης, το να μετατραπούμε δηλαδή σιγά σιγά σε έρημο, ανέφερε ότι «υπάρχουν οι τάσεις, αλλά το φαινόμενο δεν είναι μόνο Κυπριακό αλλά Παγκόσμιο»

«Το κλίμα αλλάζει και η Κύπρος θα έχει επιπτώσεις, ας μην ξεχνάμε ότι περιβάλλεται και από ερήμους. Πλέον κάποια φαινόμενα θα είναι πιο έντονα», εξήγησε.

Καταλήγοντας, ο προγνώστης επισήμανε ότι όσο αφορά τις θερμοκρασίες του καλοκαιριού που μας έρχεται δεν μπορούν ακόμη να προβλεφθούν ακριβώς.

«Οι εποχικές προβλέψεις δεν είναι συγκεκριμένες άρα δεν γνωρίζουμε πόσο πάνω από το 40αρι μπορεί να είναι οι θερμοκρασίες. Κάθε χρόνο όμως στην Κύπρο οι θερμοκρασίες το καλοκαίρι αγγίζουν τους 40-43 βαθμούς», κατέληξε.

Δείτε το δελτίο καιρού:

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 16 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 15 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κατά διαστήματα θα εμφανίζονται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Μετά το μεσημέρι θα παρατηρηθούν και τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 26 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 23 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη. Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία την Πέμπτη θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Παρασκευή η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, για να παραμείνει στα ίδια περίπου επίπεδα το Σάββατο.

 

Ανάλυση - Εκλογές Τουρκία: Οι δημοσκοπήσεις και οι προοπτικές για το Κυπριακό - Τι «ξημερώνει» η επόμενη μέρα

Αυτά είναι τα μέτρα για τον κορωνοϊό στην Κύπρο μετά το τέλος της πανδημίας - Όσα ισχύουν για μάσκες, τεστ, κρούσματα και επαφές

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top