ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαυρίδης: «Η Κύπρος να ακυρώνει κανόνες προστασίας για παράνομη είσοδο»

Μαυρίδης: «Η Κύπρος να ακυρώνει κανόνες προστασίας για παράνομη είσοδο»

Η Κύπρος θα έπρεπε προ καιρού να διακηρύξει ότι η παράνομη είσοδος από την Τουρκία στο κατεχόμενο έδαφος της Κύπρου, ακυρώνει κάθε κανόνα προστασίας ανέφερε χθες, Τετάρτη, σε γραπτή του παρέμβαση ο Κύπριος Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (S&D - Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών) στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, σε συζήτηση επί επίκαιρων θεμάτων για την εξωτερική ανάθεση των αιτήσεων ασύλου και την εξάρτηση της χρηματοδότησης προς τρίτες χώρες από την εφαρμογή των συμφωνιών επιστροφής.

Σύμφωνα και με σχετικό δελτίο Τύπου του γραφείο τύπου του κ. Μαυρίδη, ο Κύπριος Ευρωβουλευτής ανέφερε ότι η ίδια συνταγή κανόνων της ΕΕ για διαχείριση των μεταναστευτικών ροών έχει αποτύχει γιατί δεν προσαρμόζεται στις ιδιάζουσες συνθήκες του κράτους, όπως της Κύπρου με τη συνεχιζόμενη κατοχή, και η οποία (Κύπρος) θα έπρεπε προ καιρού να διακηρύξει ότι η παράνομη είσοδος από την Τουρκία στο κατεχόμενο έδαφος της Κύπρου, ακυρώνει κάθε κανόνα προστασίας.

Προστίθεται ότι ο κ. Μαυρίδης δήλωσε ότι φυσικά και πρέπει να γίνει επικέντρωση στη ρίζα των προβλημάτων στις χώρες που εγκαταλείπουν οι μετανάστες.

Ταυτόχρονα, διερωτάται «πώς αντιμετωπίζεται το πρόβλημα τώρα, από κράτη όπως η Κύπρος, που η τουρκική υβριδική επίθεση συνεχίζεται για χρόνια με εκρηκτικούς αριθμούς με στόχο να ανατραπεί η δημογραφία αιώνων;»

Επιπλέον, ο κ. Μαυρίδης εξήγησε ότι η μετανάστευση είναι αρμοδιότητα κάθε κράτους-μέλους ξεχωριστά κι όχι της ΕΕ επισημαίνοντας ότι όποιο κράτος επιθυμεί εισδοχή μεταναστών, είναι δική του απόφαση.

«Η ΕΕ παρέχει άσυλο και προστασία σε πρόσφυγες που κινδυνεύουν ή καταδιώκονται λόγω των πεποιθήσεών τους. Πώς ενεργεί ένα κράτος στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, που για χρόνια είναι θύμα υβριδικής επίθεσης από αδίσταχτο καθεστώς γειτονικής χώρας που εργαλειοποιεί τις μεταναστευτικές ροές;», συμπλήρωσε.

Ο Κύπριος Ευρωβουλευτής ανέφερε στη γραπτή του παρέμβαση ότι όταν το καθεστώς της Λευκορωσίας διοχέτευε οργανωμένα και παράνομα μεταναστευτικές ροές σε κράτη της ΕΕ, όπως στη Λιθουανία, Πολωνία και Λετονία, τα κράτη-θύματα και οι Βρυξέλλες χαρακτήρισαν την κατάσταση ως μορφή σχεδιασμένου υβριδικού πολέμου με σκοπό να ασκηθεί πίεση στην ΕΕ λόγω των κυρώσεών της κατά της Λευκορωσίας. Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε ότι η Λιθουανία, μεταξύ άλλων, θέσπισε νομοθεσία επαναπροώθησης μεταναστών που διασχίζουν παράνομα τα σύνορα.

Πηγή: KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top