Πρόστιμο 10.000 ευρώ σε εταιρεία για τραυματισμό εργαζόμενου

Πρόστιμο 10.000 ευρώ σε εταιρεία για τραυματισμό εργαζόμενου

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας επέβαλε χρηματικό πρόστιμο ύψους 10 χιλιάδων ευρώ σε εταιρεία, που δραστηριοποιείται στον τομέα μεταλλικών κατασκευών, για παραβάσεις που αφορούν στους κανονισμούς ασφάλειας και υγείας στην εργασία και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό εργοδοτούμενού της, καθώς και έκθεση σε κίνδυνο άλλων προσώπων που εργάζονταν στην εν λόγω εταιρεία.

Σε ανακοίνωσή του, το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναφέρει ότι προώθησε την ποινική δίωξη κατά της εν λόγω εταιρείας που παραβίασε τις διατάξεις της νομοθεσίας, για θέματα ασφάλειας και υγείας στην εργασία.

Σύμφωνα με το ΤΕΕ ως αποτέλεσμα της δίωξης το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας καταδίκασε τη συγκεκριμένη εταιρεία που δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, στον τομέα μεταλλικών κατασκευών, σε συνολικό πρόστιμο €10.000 για παραβάσεις των περί Ελάχιστων Προδιαγραφών Ασφάλειας και Υγείας (Χρησιμοποίηση κατά την Εργασία Εξοπλισμού Εργασίας) Κανονισμών και των περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Νόμων, που προκάλεσαν τον σοβαρό τραυματισμό εργοδοτούμενού της και έθεσαν σε κίνδυνο εργοδοτούμενά της πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο καταδίκασε την εν λόγω εταιρεία για παράλειψη εφαρμογής ασφαλούς μεθόδου εργασίας, κατά τη διαδικασία μετακίνησης μεταλλικών δοκών με τη χρήση γερανογέφυρας, με αποτέλεσμα εργοδοτούμενός της, ο οποίος ασχολείτο με την μετακίνηση των μεταλλικών δοκών, να τραυματιστεί σοβαρά.

Επίσης, η εταιρεία καταδικάστηκε για παράλειψη διάθεσης κατάλληλων πληροφοριών και οδηγιών χρήσης, εκπαίδευσης και επιτήρησης των εργοδοτουμένων της.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Αιτήτριες ασύλου έμεναν έγκυες κι έναντι αμοιβής έβρισκαν πατέρες - Στο κελί 45χρονος και 59χρονος

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανακοίνωσαν κάθοδο Ολγκίν στην Κύπρο τα ΗΕ - Την Παρασκευή θα έχει επαφές στο Παρίσι

Ανακοίνωσαν κάθοδο Ολγκίν στην Κύπρο τα ΗΕ - Την Παρασκευή θα έχει επαφές στο Παρίσι

Tην επικείμενη επίσκεψη της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στην Κύπρο για επαφές με τις δύο πλευρές στο πλαίσιο της προετοιμασίας της άτυπης διευρυμένης συνάντησης στις 16-17 Ιουλίου στην Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων στην έδρα του διεθνούς οργανισμού.

BEST OF TOTHEMAONLINE