ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση: Εθνική ενότητα και σκληρή δουλειά τα συστατικά για το Κυπριακό και την οικονομία

Κυβέρνηση: Εθνική ενότητα και σκληρή δουλειά τα συστατικά για το Κυπριακό και την οικονομία

Η Κυβέρνηση θεωρεί ότι το Κυπριακό ήταν και παραμένει η μεγαλύτερη εθνική πρόκληση, παρά τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες που βιώνει σήμερα η πατρίδα μας και παράλληλα με τις τιτάνιες προσπάθειες που καταβάλλονται για να μπορέσει να εξέλθει ο τόπος από την δεινή οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την επίτευξη λύσης του εθνικού μας προβλήματος που αποτελεί την κορυφαία προτεραιότητα για την Πατρίδα και το λαό της, δήλωσε ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβούλιου Θανάσης Τσιόλας.

Ο κ. Τσιόλας, ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό στο μνημόσυνο πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή του Δήμου Λιβαδιών, δήλωσε ότι στον αγώνα της Κυβέρνησης απαιτείται εθνική ενότητα, εθνική συνεννόηση, σκληρή δουλειά και μια κοινή εθνική προσπάθεια.

`Οπως ανέφερε ο κ. Τσιόλας, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της Κυβέρνησης ο τερματισμός της κατοχής των σκλαβωμένων εδαφών μας, η επανένωση της πατρίδας μας, η δημιουργία συνθηκών που θα επιτρέπουν σε όλους ανεξαίρετα τους Κυπρίους, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, να συμβιώσουν ειρηνικά. Μια λύση, συνέχισε, που θα τους επιτρέπει να συνεργαστούν μέσα σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος για την προκοπή και για ένα ασφαλές και ευοίωνο μέλλον.

Στο χαιρετισμό του ο Γραμματέας του Υπουργικού είπε ότι σήμερα φαίνεται να δημιουργούνται προϋποθέσεις που μας επιτρέπουν να διαπραγματευτούμε στα πλαίσια μιας διαδικασίας που είναι δυνατόν να οδηγήσει, επιτέλους, σε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Συνέχισε λέγοντας ότι η ανάδειξη του Μουσταφά Ακιντζί στην ηγεσία των Τουρκοκυπρίων δημιουργεί την ελπίδα η ειρήνη να επικρατήσει σε ολόκληρο το νησί για να επιτρέψει σε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους να ξαναζήσουν μαζί ειρηνικά.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε ο κ. Τσιόλας, είναι αποφασισμένος να συνεχίσει να εργάζεται σκληρά για λύση του Κυπριακού και είναι έτοιμος να αξιοποιήσει στο έπακρο το θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί. Ελπίζουμε, συνέχισε,  ότι, πέραν της αναμφίβολης συμπαράστασης της Ελλάδας στην κοινή προσπάθεια των Κυπρίων για λύση, θα συμβάλει και η Τουρκία, σε αυτή την προσπάθεια, γιατί αν υπάρχει ακόμα κατοχή είναι γιατί παραμένουν ακόμα τα κατοχικά στρατεύματα στην Κύπρο.

Η Κύπρος, πρόσθεσε, βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και η επιλογή μας είναι επιλογή εθνικής ευθύνης και συνέπειας.  Η ελάχιστη οφειλή απέναντι στους ήρωες και σε όλα τα παλικάρια μας που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για την διεκδίκηση της ελευθερίας, επιτάσσει ακούραστα να συνεχίσουμε τη δύσβατη πορεία για απαλλαγή της πατρίδας μας από την τουρκική κατοχή και για μια βιώσιμη επανένωση του νησιού μας, κατέληξε ο κ. Τσιόλας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top