ΚΟΣΜΟΣ

Κύμα επιθέσεων στην Τουρκία

Κύμα επιθέσεων στην Τουρκία

Από αιματηρές επιθέσεις συνταράσσεται σήμερα η Τουρκία, κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους συνολικά επτά άνθρωποι.

Νεκροί έπεσαν σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία δύο δράστες έπειτα από έκρηξη σε αστυνομικό τμήμα στη συνοικία Σουλτανμπεϊλί της Κωνσταντινούπολης, κατά την οποία τραυματίστηκαν τουλάχιστον δέκα άνθρωποι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Σε άλλο περιστατικό σκοτώθηκαν τέσσερις αστυνομικοί κατά την έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί κατά μήκος οδικής αρτηρίας στην επαρχία του Σίρνακ στην νοτιοανατολική Τουρκία, σε μία επίθεση που αποδίδεται στους κούρδους αντάρτες, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
 

Στην ίδια επαρχία ένας τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε όταν ένοπλοι Κούρδοι άνοιξαν πυρ κατά στρατιωτικού ελικοπτέρου, ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός. Τουλάχιστον επτά στρατιώτες τραυματίστηκαν στην επίθεση αυτή που πραγματοποιήθηκε κατά την απογείωση του ελικοπτέρου, σύμφωνα με πηγές των δυνάμεων ασφαλείας.
 

Το πρωί έπεσαν πυροβολισμοί έξω από το κτίριο του προξενείου των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη και λίγο αργότερα συνελήφθη ως ύποπτη μια γυναίκα. Οι δράστες ήταν δύο και διέφυγαν όταν η αστυνομία ανταπέδωσε τα πυρά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top