ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα έκκληση προς Βουλή να καταψηφίσει τα νομοσχέδια για ιδιωτικοποίηση των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών

Νέα έκκληση προς Βουλή να καταψηφίσει τα νομοσχέδια για ιδιωτικοποίηση των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών

Φρένο στην πολιτική της ιδιωτικοποίησης των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών ζητά η ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ από τη Βουλή, την οποία καλεί να καταψηφίσει τα σχετικά νομοσχέδια που θα καταθέσει η κυβέρνηση.

Σε δήλωση, με αφορμή τη δήλωση του Υπουργού Οικονομικών ότι θα καταθέσει το νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο ΓΓ της ΣΗΔΗΚΕΚ - ΠΕΟ Αντώνης Νεοφύτου αναφέρει ότι “οι ευθύνες των πολιτικών κομμάτων στη Βουλή είναι ασήκωτες”.

“Καλούμε τα κόμματα να μην ψηφίσουν τα νομοσχέδια, που θα καταθέσει η κυβέρνηση και να βάλουν επιτέλους ένα φρένο στην πολιτική της ιδιωτικοποίησης των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών”, προσθέτει.

Όπως σημειώνει, “ο Υπουργός Οικονομικών και η κυβέρνηση του βιάζονται μέσα στο καλοκαίρι να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση ενός ακόμα οικονομικού εγκλήματος σε βάρος του κράτους και των πολιτών”, για να προσθέσει πως “το νομοσχέδιο για την ίδρυση κρατικής ιδιωτικής εταιρείας, που θα δίδει το δικαίωμα στον Υπουργό να μεταφέρει την περιουσία, τον πλούτο που αποκτήθηκε και τις υπηρεσίες της CYTA, για εκχώρηση στους ιδιώτες, δεν πρέπει να αφήνουν κανένα ασυγκίνητο”.

“Γι` αυτούς”, αναφέρει, “προέχει η εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, αντί του δημοσίου συμφέροντος, παρακάμπτοντας ακόμη και το ίδιο το σύνταγμα. Περιουσία δισεκατομμυρίων θα παραχωρηθεί με διατάγματα στο ξένο κεφάλαιο, μαζί με ετήσια κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων, στερώντας από το κράτος βραχίονες ανάπτυξης και από τους πολίτες τη φτηνή πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες”.

Ο κ. Νεοφύτου συμπληρώνει πως “οι εργαζόμενοι ενδιαφέρονται πρώτα και κύρια να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της CYTA και αντιδρούν στις λογικές της ιδιωτικοποίησης και με κατοχύρωση των δικαιωμάτων, το κόστος των οποίων αναλαμβάνει πλήρως το κράτος, αφήνοντας ελεύθερο πεδίο στους ιδιώτες να επαναφέρουν τις εργασιακές σχέσεις στο μεσαίωνα”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top