ΔΙΕΘΝΗ

Σοκ στις ΗΠΑ: Αγόρι 2 ετών πυροβόλησε κατά λάθος και σκότωσε τη μητέρα του - Ήταν έγκυος 8 μηνών

Σοκ στις ΗΠΑ: Αγόρι 2 ετών πυροβόλησε κατά λάθος και σκότωσε τη μητέρα του - Ήταν έγκυος 8 μηνών

Ένα αγόρι μόλις 2 ετών σκότωσε κατά λάθος την έγκυο μητέρα του, αφού την πυροβόλησε στην πλάτη με πιστόλι, στο Οχάιο των ΗΠΑ.

Πρόκειται για τη Λόρα Ιλγκ, 31 ετών, που διένυε τον όγδοο μήνα εγκυμοσύνης. Η ίδια κάλεσε βοήθεια το απόγευμα της 16ης Ιουνίου, εξηγώντας ότι ο γιος της την πυροβόλησε στο σπίτι της στο Νόργουοκ, στο Οχάιο, σύμφωνα με τα όσα διευκρίνισε ο επιθεωρητής Ντέιβιντ Σμιθ.

«Εξήγησε ότι βρίσκεται στην 33η εβδομάδα της κύησης και ότι ο γιος της, ηλικίας 2 ετών, την πυροβόλησε κατά λάθος στην πλάτη με όπλο», πρόσθεσε ο Σμιθ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο News 5 Cleveland.

Αν και η επέμβαση των διασωστών ήταν άμεση, η γυναίκα πέθανε στο νοσοκομείο ενώ οι γιατροί δεν κατάφεραν να σώσουν ούτε το έμβρυο που κυοφορούσε.

Η αστυνομία έφτασε στο σπίτι της Λόρα Ιλγκ, που έχοντας ακόμα τις αισθήσεις της, εξήγησε ότι ο γιος της μπήκε στο δωμάτιο των γονιών του, η πόρτα του οποίου συνήθως ήταν κλειδωμένη, την ώρα που εκείνη ήταν απασχολημένη με το πλύσιμο των ρούχων και άρχισε να παίζει με το πιστόλι.

Πράγματι, η αστυνομία βρήκε ένα πιστόλι 9 χιλιοστών πάνω σε κομοδίνο στο δωμάτιο καθώς και δύο ακόμη γεμάτα όπλα. Ο σύζυγος του θύματος, που έλειπε από το σπίτι την ώρα του περιστατικού, δήλωσε στην αστυνομία ότι τα όπλα τού ανήκουν.

Η τραγωδία στο Νόργουοκ σημειώθηκε παρά το γεγονός ότι η οικογένεια λάμβανε μέτρα ασφαλείας, επεσήμανε ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης, ενώ κάλεσε τους πολίτες που έχουν στην κατοχή τους πυροβόλα όπλα να είναι ακόμη πιο προσεκτικοί, χρησιμοποιώντας κυρίως «λουκέτα, θυρίδες» και «το λιγότερο μην να αφήνουν τα όπλα γεμάτα

Η τραγωδία είναι η πιο πρόσφατη σε μια σειρά τραγικών περιστατικών στις ΗΠΑ, μια χώρα που μετρά 400 εκατ. πυροβόλα όπλα και περίπου 330 εκατ. κατοίκους. Τον Μάρτιο ένα 3χρονο κορίτσι σκότωσε κατά λάθος την 4χρονη αδελφή του με πιστόλι κοντά στο Χιούστον του Τέξας παρά την παρουσία πέντε ενηλίκων, ανάμεσά τους και οι γονείς των κοριτσιών, στο σπίτι.

Σύμφωνα με το Pew Research Center, περίπου το 40% των αμερικανικών νοικοκυριών, μεγάλο μέρος των οποίων έχει παιδιά, διαθέτει τουλάχιστον ένα όπλο. Ωστόσο λιγότερα από τα μισά νοικοκυριά φυλάσσουν σε ασφαλές μέρος τα όπλα αυτά, όπως αποκάλυψε έρευνα του πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Πηγή: lifo.gr/Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βελτιωμένη η κατάσταση της υγείας του «Δημητρούι» - «Στο περίμενε» οι ανακριτές για κατάθεση

Θα καταταγείς στον στρατό; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Οι σημαντικές ημερομηνίες και οι εκπαιδεύσεις που θα ακολουθήσουν

Νέο «μέτωπο» για Οδ. Μιχαηλίδη - «Πυρά» από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Ιδρυμάτων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα - Πώς απαντά η Ελεγκτική

Σοβαρές καταγγελίες κατά αεροπορικών εταιρειών: Από καθυστερήσεις και βάρος αποσκευών μέχρι αλλαγές - Όσα πρέπει να ξέρετε

Τραγωδία στη Λεμεσό: Διενεργήθηκε η νεκροτομή στη σορό του άτυχου Βύρωνα Στυλιανού



Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Δεν έχουν καμία απάντηση για το Υπόμνημα γενικότερα, που κατέθεσαν στην Ανακριτική Επιτροπή της Εκκλησίας της Κύπρου και ούτε για το δεδικασμένο από τις αποφάσεις που εξέδωσε ο Μητροπολίτης Ταμασού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείς σχετικά ο εκ των δικηγόρων των πέντε μοναχών, που απαρτίζουν την αδελφότητα, Αναστάσιος Βαβούσκος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top