ΥΓΕΙΑ

Έρευνα αποκάλυψε πως οι άπλυτες μαξιλαροθήκες περιέχουν περισσότερα βακτήρια από τα καθίσματα τουαλέτας

Έρευνα αποκάλυψε πως οι άπλυτες μαξιλαροθήκες περιέχουν περισσότερα βακτήρια από τα καθίσματα τουαλέτας

Γνωρίζατε ότι μια άπλυτη μαξιλαροθήκη μπορεί να αποτελέσει εστία ανάπτυξης βακτηρίων; Σύμφωνα με μια έκθεση που μοιράστηκε η Amerisleep αυτό το μήνα, μετά από μόλις μία εβδομάδα χρήσης, μια άπλυτη μαξιλαροθήκη μπορεί να φιλοξενήσει το εντυπωσιακό αριθμό των 3 εκατομμυρίων βακτηρίων.

Η έκθεση ανέλυσε δεδομένα καθαριότητας για στρώματα, σεντόνια και μαξιλαροθήκες, ρίχνοντας φως στους πιθανούς παθογόνους μικροοργανισμούς που παραμονεύουν στα κρεβάτια μας. Μεταξύ των ανησυχητικών σωματιδίων που μπορεί να συσσωρευτούν στις μαξιλαροθήκες είναι αλλεργιογόνα, μύκητες και νεκρά κύτταρα του δέρματος. Αυτά τα στοιχεία μπορούν να προσελκύσουν τα ακάρεα της σκόνης, μικροσκοπικά πλάσματα που ευδοκιμούν στα απορριπτόμενα δερματικά κύτταρα.

Οι ειδικοί τονίζουν τη σημασία της τακτικής αλλαγής των μαξιλαροθηκών, ακόμη και συχνότερα από μία φορά την εβδομάδα ή το μήνα. Όταν ανεβαίνετε στο κρεβάτι, μολύνετε ακούσια τα κλινοσκεπάσματά σας με διάφορες ουσίες, όπως νεκρά κύτταρα του δέρματος (περίπου 50 εκατομμύρια την ημέρα), ιδρώτα, μακιγιάζ, λοσιόν, μαλλιά και ό,τι άλλο έχετε συναντήσει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει γύρη, τρίχωμα κατοικίδιων ζώων, μούχλα από μύκητες, σωματίδια βρωμιάς, βακτήρια και σωματίδια ιών. Ο Dr. Hadley King εξηγεί ότι τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και ο ιδρώτας παρέχουν τροφή για τα ακάρεα της σκόνης, προσελκύοντάς τα στο κρεβάτι σας και διευκολύνοντας την αναπαραγωγή τους.

Ένα πρόσφατο βίντεο του TikTok παρείχε μια οπτική αναπαράσταση των βακτηριακών αποικιών που υποτίθεται ότι ευδοκιμούν κάτω από το κεφάλι σας κάθε βράδυ. Χρησιμοποιώντας μια κανονική μαξιλαροθήκη και ένα τρυβλίο Petri, ένας χρήστης παρουσίασε την υποτιθέμενη ανάπτυξη βακτηρίων και μυκήτων με την πάροδο του χρόνου, τονίζοντας την ανάγκη για τακτικό πλύσιμο.

Δείτε βίντεο:

@simonandbee Replying to @eduvale6999 Why @Argie (formerly Silvi) instead of washing so the time? It is recommended to wash your pillowcases every 3 days to reduce acne and germs - youre right. But it takes a lot of time, water, detergent and running costs to keep washing so frequently. Considering you sleep every single night you might find an argie pillowcase is easier and better value . . . #meetargie #argie #silvi #bacteria #acneskin #acnefighter #acnescars #bedding #skincareroutine #skincaretips #acne #acnetreatment #silk #satin #pillow #pillowcase ♬ Magical Mystery - Mark Fabian & Alexander Smith

Τα ευρήματα αυτά βασίζονται σε πολυετείς έρευνες σχετικά με τις επιπτώσεις των λερωμένων σεντονιών. Προηγούμενες μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι τα βακτήρια που προκαλούν ασθένειες μπορούν να επιβιώσουν σε άπλυτα κλινοσκεπάσματα, υπογραμμίζοντας περαιτέρω τη σημασία της καθαριότητας και της υγιεινής στο περιβάλλον του ύπνου μας.

 ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Ανατολίτικο παζάρι» στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

ΠτΔ για υπόθεση Θανάση: «Η εκτελεστική εξουσία θα εξετάσει γιατί από το 2005 δεν έγιναν όσα θα έπρεπε να γίνουν»

Σάβια Ορφανίδου στο «Τ» : «Δεν θυμάμαι πως ήμουν πριν την κόρη μου, είναι σαν να μην υπήρχα»

ΠτΔ: « Όταν κάποιος δεν είναι διατεθειμένος να συζητήσει σημαίνει αισθάνεται αδυναμία για τις θέσεις του»

Εγινε και αυτό στην Eurovision: Kύπρος και Ελλάδα δεν αντάλλαξαν 12αρι - Ούτε καν 10αρι - Που έδωσαν βαθμούς



ΠτΔ: « Όταν κάποιος δεν είναι διατεθειμένος να συζητήσει σημαίνει αισθάνεται αδυναμία για τις θέσεις του»

ΠτΔ: « Όταν κάποιος δεν είναι διατεθειμένος να συζητήσει σημαίνει αισθάνεται αδυναμία για τις θέσεις του»

Όταν κάποιος δεν είναι διατεθειμένος να συζητήσει καν σημαίνει αισθάνεται αδυναμία για τις θέσεις του, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η δική μας πλευρά είναι έτοιμη για την επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top