ΔΙΕΘΝΗ

Το Μεξικό επέκρινε τη νέα μεταναστευτική νομοθεσία της Φλόριντα

Το Μεξικό επέκρινε τη νέα μεταναστευτική νομοθεσία της Φλόριντα

Η κυβέρνηση του Μεξικού επέκρινε χθες Σάββατο τη νέα σκληρή αντιμεταναστευτική νομοθεσία που υιοθέτησε η Φλόριντα, την οποία προώθησε ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντις, και δεσμεύθηκε να προστατεύσει τους Μεξικανούς που βρίσκονται στην πολιτεία αυτή των ΗΠΑ χωρίς νόμιμα έγγραφα.

Ο ΝτεΣάντις είναι υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του 2024 και η νέα αυτή νομοθεσία της Φλόριντα, που τέθηκε σε ισχύ χθες, θεωρείται πρόγευση των σκληρών μεταναστευτικών πολιτικών που θα υιοθετήσει σε εθνικό επίπεδο, εφόσον εκλεγεί.

Τον Ιούνιο ο Μεξικανός Πρόεδρος Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ κάλεσε τους ισπανόφωνους Αμερικανούς να μην στηρίξουν τον ΝτεΣάντις, κατηγορώντας τον ότι προσπαθεί να κερδίσει ψήφους σε βάρος των μεταναστών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του κυβερνήτη της Φλόριντα, η νέα νομοθεσία προβλέπει πόρους για την απομάκρυνση από την πολιτεία των μεταναστών που δεν διαθέτουν νόμιμα έγγραφα, περιορισμούς στην έκδοση ταυτότητας και την υιοθέτηση από περισσότερες επιχειρήσεις ηλεκτρονικού συστήματος το οποίο ελέγχει αν κάποιος διαθέτει την απαραίτητη άδεια για να εργαστεί.

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Μεξικού σε ανακοίνωσή του επεσήμανε ότι οι προβλέψεις της νέας νομοθεσίας θα οδηγήσουν σε διακρίσεις, θα αυξήσουν τα εχθρικά περιβάλλοντα, τον εκφοβισμό και τα εγκλήματα μίσους.

«Η ποινικοποίηση δεν είναι ο τρόπος να λυθεί το φαινόμενο της παράτυπης μετανάστευσης», τόνισε το υπουργείο εκτιμώντας ότι τα νέα μέτρα υποκινούνται από την ξενοφοβία και τον λευκό εθνικισμό.

Πρόσθεσε ότι το Μεξικό σέβεται την αμερικανική νομοθεσία, αλλά θεωρεί ότι ο νέος νόμος στη Φλόριντα αντίκειται στις κοινές προσπάθειες ΗΠΑ- Μεξικού να αντιμετωπίζονται με σεβασμό οι μετανάστες.

Τα μεξικανικά προξενεία στις ΗΠΑ θα ενημερώνουν τους μετανάστες για τα δικαιώματά τους και θα συνεργαστούν με οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών για να εντοπίζουν ενδεχόμενες περιπτώσεις παραβιάσεων, κατέληξε το υπουργείο.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top