ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Να σταθούμε με σεβασμό απέναντι στις στιγμές»

Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Να σταθούμε με σεβασμό απέναντι στις στιγμές»

Ευκαιρία για όλους μας να συλλογιστούμε τις ιστορικές ευθύνες που μας αναλογούν, αποτελεί το σημερινό μνημόσυνο, και να σταθούμε με τον σεβασμό που αρμόζει απέναντι στην σοβαρότητα των στιγμών, δήλωσε η Υφυπουργός Ναυτιλίας Μαρίνα Χατζημανώλη σε επιμνημόσυνο λόγο κατά το ετήσιο εθνικό μνημόσυνο των ηρώων της κοινότητας Μεσόγης, Μιχαλάκη Νικολάου, Δημητράκη Αδάμου, Χριστόδουλο Μαζαράκη, Κώστα Χαραλάμπους Παπαπολυδώρου και Πανίκο Κώστα Χατζηπαναγή, που τελέστη στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα, προϊσταμένου του Μητροπολίτη Πάφου Τυχικού.

Οι ήρωες μας, είπε η κ. Χατζημανώλη, πολέμησαν για τηνελευθερία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας, υπηρετώντας αξίες και ιδανικά αγωνίστηκαν για την διασφάλιση της εθνικής επιβίωσης του λαού μας.

Πρόσθεσε επίσης πως αποτελεί χρέος μας να φανούμε αντάξιοι της θυσίας και της προσφοράς τους. Οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα για την επικράτηση του δικαίου της πατρίδας και να αγωνιστούμε με εντιμότητα και ψυχραιμία για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του εθνικού μας προβλήματος για μια Κύπρο απαλλαγμένη από τα κατοχικά στρατεύματα, ανέφερε.

Μια Κύπρο κυρίαρχη ανεξάρτητη, μια Κύπρο πραγματικά ελεύθερη.Δόξα και τιμή προς όλους όσους πρόσφεραν την ζωή τους στο βωμό της ελευθερίας του νησιού μας, συμπλήρωσε.

Για τον Πανίκο Κώστα Χατζηπαναγή, που γεννήθηκε το 1954, μίλησε ο Σωτήρης Παρασκευά αναφέροντας πως η γνωριμία τους έγινε 1972 στο Ηράκλειο Κρήτης. Μετά το τέλος της εκπαίδευσης τους επέστρεψαν στην Κύπρο όπου ο Πανίκος Χατζηπαναγή τοποθετήθηκε στο ΚΕΝ Πάφου ως εκπαιδευτής νεοσυλλέκτων ενώ ο ίδιος στάλθηκε στο ΚΕΝ Λάρνακας .

Την 13η Αυγούστου, είπε ο κ. Παρασκευά, τίποτα δεν προμηνύε αυτό που θα έρθει την επομένη. Το σφυροκόπημα των θέσεων τους, την χερσαία επίθεση και τον αγώνα τους να στείλουν τον εχθρό στην θάλασσα. Την θυσία του φίλου χρέος προς τηνπατρίδα θυσιάζοντας, όπως είπε, ότι πολυτιμότερο είχε, τη ζωή του.

Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα του 1974 Πανίκου Κώστα Χατζηπαναγή στη Μεσόγη.

Τα αποκαλυπτήρια τέλεσαν η κ. Χατζημανώλη, και ο Μητροπολίτης Πάφου

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων στο προαύλιο της εκκλησίας Αποστόλου Βαρνάβα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top