ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Δημογραφική αλλοίωση»: Ανησυχία Φαίδωνος για φαινόμενα «ισλαμικού φανατισμού»

«Δημογραφική αλλοίωση»: Ανησυχία Φαίδωνος για φαινόμενα «ισλαμικού φανατισμού»

Ανησυχία για «φαινόμενα ισλαμικού φανατισμού» εξέφρασε ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, αναφερόμενος σε χθεσινό συμβάν, στην Πάφο, όπου ομάδα νεαρών μουσουλμάνων διαδήλωσαν στην καρδιά της τουριστικής περιοχής κρατώντας το κοράνι και φωνάζοντας συνθήματα.

Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα, ο Δήμαρχος Πάφου εξέφρασε ανησυχία, όχι όπως είπε, για να καλλιεργήσουμε τη μισαλλοδοξία ή τη σύγκρουση ανάμεσα σε διαφορετικές θρησκευτικές ομάδες «όμως πρέπει να ανησυχήσουμε ως Πολιτεία, Κράτος και Κυβέρνηση για το που πάμε».

Μίλησε σε «δημογραφική αλλοίωση» και είπε ότι η πόλη και η επαρχία Πάφου δέχτηκαν πολύ περισσότερους μετανάστες από όσους θα μπορούσαν με μια λογική διαχείριση να ενσωματώσουν ή να αφομοιώσουν ή να διαχειριστούν.

Σε κάποια σχολεία της Πάφου ή κάποια τμήματα σχολείων η πλειοψηφία των μαθητών δεν ομιλεί την ελληνική, συνέχισε, και αναφέρθηκε σε «μεγάλες συνέπειες» εάν δεν τύχουν διαχείρισης.

Πολύ σύντομα οι καταστάσεις θα είναι «μη αναστρέψιμες» σε περίπτωση μη σωστής και έγκαιρης διαχείρισης, συμπλήρωσε.

Ο Δήμαρχος Πάφου χαιρέτησε την προβολή ενός παιδιού με προσφυγικό ή μεταναστευτικό βιογραφικό όταν πρωτεύει και διακρίνεται. Αναρωτήθηκε όμως τι γίνεται με τις εκατοντάδες και χιλιάδες άλλους μαθητές οι οποίοι παραμένουν στο φάσμα του αναλφαβητισμού, και όσους οδεύουν προς το «θρησκευτικό φανατισμό» όπως είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Νέα τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός ο 52χρονος οδηγός του τροχαίου στο Παραλίμνι

Νέα τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός ο 52χρονος οδηγός του τροχαίου στο Παραλίμνι

Νέα τραγωδία σημειώθηκε στην άσφαλτο, με θύμα τον 52χρονο Nichola Charles Fox από τη Βρετανία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top