Ερντογάν: Ο Πούτιν συμφώνησε στην επέκταση της συμφωνίας για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας

Ερντογάν: Ο Πούτιν συμφώνησε στην επέκταση της συμφωνίας για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησε να παρατείνει τη συμφωνία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας που λήγει την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε την Παρασκευή ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε τον Πούτιν τον Αύγουστο και συμφωνούμε για την παράταση του “διαδρόμου” σιτηρών της Μαύρης Θάλασσας», δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι ελπίζει «έτσι θα εξασφαλίσουμε την επέκταση του διαδρόμου σιτηρών με τις κοινές μας προσπάθειες και εκείνες της Ρωσίας».

Η συμφωνία, στη διαμεσολάβηση της οποίας συνέβαλε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επέτρεψε στην Ουκρανία να μεταφέρει περισσότερους από 32 εκατομμύρια τόνους σιτηρών περνώντας από ρωσικά πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα.

Μεγάλο μέρος των σιτηρών έχει διατεθεί για τη σίτιση ανθρώπων σε αναπτυσσόμενες χώρες στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και αλλού.

Αξίζει να αναφερθεί ότι εάν οι εξαγωγές μπλοκαριστούν και πάλι, οι τιμές των τροφίμων θα μπορούσαν να εκτοξευθούν ακόμη υψηλότερα από ό,τι είναι τώρα.

 ΠΗΓΗ: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Δεν επηρεάζονται από Δεκαπενταύγουστο οι δράσεις για πυρόπληκτους - Συνεχίζονται εντατικά

Δεν επηρεάζονται από Δεκαπενταύγουστο οι δράσεις για πυρόπληκτους - Συνεχίζονται εντατικά

Οι δράσεις όλων των κυβερνητικών υπηρεσιών συνεχίζονται κανονικά και την ερχόμενη βδομάδα και δεν θα επηρεαστούν από την αργία του Δεκαπενταυγούστου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, Χαράλαμπος Χριστοφίνας, σημειώνοντας ότι όλες οι υπηρεσίες συνεχίζουν με τον ίδιο ρυθμό το έργο τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE