ΔΙΕΘΝΗ

Πανικός στη Βρετανία: Πολίτες αναγκάζονται να... βγάζουν μόνοι τους τα δόντια τους - «Ουρές» για οδοντίατρους

Πανικός στη Βρετανία: Πολίτες αναγκάζονται να... βγάζουν μόνοι τους τα δόντια τους - «Ουρές» για οδοντίατρους

Το σύστημα υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου μαστίζεται από πολλά πρόβληματα, όπως μεγάλες λίστες αναμονής, υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση, τα οποία φαίνεται να εντείνονται ολοένα περισσότερο.

Απόδειξη για αυτό είναι και η πενθήμερη απεργία των ιατρών, που ξεκίνησε την Πέμπτη και έχει χαρακτηριστεί ως η μεγαλύτερη απεργία στην ιστορία του συστήματος υγείας στη Μεγάλη Βρετανία.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, στις παθογένειες του εθνικού συστήματος υγείας έρχεται να προστεθεί ένα αρκετά παράδοξο γεγονός. Έκθεση έδειξε ότι αρκετοί άνθρωποι αναγκάστηκαν να βγάλουν μόνοι τους τα δόντια τους στο σπίτι, επειδή δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε οδοντίατρο ή επειδή το κόστος της επίσκεψης είναι ιδιαίτερα ακριβό, σύμφωνα με τον Independent.

Η Επιτροπή Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας λέει ότι απαιτείται "επείγουσα και θεμελιώδης μεταρρύθμιση", σημειώνοντας ότι είναι απαράδεκτο οι άνθρωποι στον 21ο αιώνα να υποβάλλουν τον εαυτό τους σε τέτοιες πρακτικές αγωνίας και πόνου.

Η έκθεση περιλαμβάνει στοιχεία από μια δημοσκόπηση του YouGov που διενεργήθηκε τον Μάρτιο του 2023, στην οποία πήραν μέρος 2.104 άτομα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Τα αποτελέσματά της έδειξαν ότι το 10% των συμμετεχόντων είχαν επιχειρήσει "DIY οδοντιατρική" - και από αυτούς, το 20% το έκανε γιατί δεν μπορούσε να βρει οδοντίατρο στο Βρετανικό Σύστημα Υγείας.

Η έρευνα διαπίστωσε, επίσης, ότι το 22% των ανθρώπων δεν ήταν εγγεγραμμένοι σε οδοντίατρο, με το 23% από αυτούς να λένε ότι αυτό οφείλεται στο ότι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τη θεραπεία.

Σε συνέδριο που διοργάνωσε η επιτροπή τον Ιούνιο, ακούστηκαν επίσης μαρτυρίες ασθενών που εξάγουν τα δόντια τους στο σπίτι, καθώς και ανθρώπων που αισθάνονται απομονωμένοι, λόγω της επιδείνωσης της στοματικής υγείας.

"Το να ακούς ανθρώπους που κατέφυγαν στη χρήση πένσας για να βγάλουν τα δόντια τους, δείχνει την κρίση στις οδοντιατρικές υπηρεσίες του NHS" δήλωσε ο Steve Brine, πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας.

Τέλος, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτοί που επλήγησαν περισσότερο ήταν κυρίως άτομα υποβαθμισμένων περιοχών, άτομα εθνικών μειονοτήτων και άτομα με περίπλοκες ανάγκες.

Πηγή: news247.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top