ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τριανταπέντε οι «μνηστήρες»- προσφοροδότες για το λιμάνι Λεμεσού

Τριανταπέντε οι «μνηστήρες»- προσφοροδότες για το λιμάνι Λεμεσού

Τριάντα πέντε συνολικά οικονομικοί φορείς έχουν προεπιλογεί για τη διαδικασία αποκρατικοποίησης του λιμανιού Λεμεσού, με τις τελικές προσφορές να αναμένονται εντός Δεκεμβρίου.

Σε δηλώσεις ο Πρόεδρος της Αρχής Λιμένων και Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών Αλέκος Μιχαηλίδης, ανέφερε ότι μετά την αξιολόγηση των 33 προσφορών που είχαν υποβληθεί στο πρώτο στάδιο, προεπιλέγησαν 12 εταιρείες ή κοινοπραξίες για τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, 10 οικονομικοί φορείς για τις θαλάσσιες υπηρεσίες και 13 εταιρείες ή κοινοπραξίες για τον σταθμό γενικού φορτίου.

Εξήγησε ότι οι προεπιλεγέντες οικονομικοί φορείς είναι περισσότεροι από τις 33 προσφορές που υπεβλήθησαν αρχικά, διότι κάποιες εταιρείες ή κοινοπραξίες υπέβαλαν προσφορές για πέραν από μία υπηρεσία.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη, το Υπουργείο θα αποστείλει στους προσφοροδότες το έγγραφο προσφοράς μαζί με το προσχέδιο συμβολαίου και ακολουθήσουν επισκέψεις στο Λιμάνι Λεμεσού, ανταλλαγές πληροφοριών και σχολίων επί του εγγράφου με τους προσφοροδότες και ακολούθως μετά την οριστικοποίηση των εγγράφων της προσφοράς και του συμβολαίου θα ζητηθούν μέσα στο Νοέμβριο η υποβολή των τελικών προσφορών, η οποία αναμένεται να γίνει μέσα στο Δεκέμβριο.

«Στη συνέχεια οι τελικές προσφορές θα αξιολογηθούν και θα επιλεγεί η εταιρεία ή κοινοπραξία με την υψηλότερη προσφορά», είπε.

Η διαδικασία προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016 με την επιλογή του επενδυτή ή των επενδυτών.

Ζωντανεύει το παλαιό λιμάνι Λεμεσού το Φθινόπωρο

Εξάλλου, ο κ. Μιχαηλίδης δήλωσε πως περί τις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένονται να υπογραφούν τα συμβόλαια ενοικίασης διαφόρων υποστατικών στο παλαιό λιμάνι Λεμεσού.

Ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως από τα 40 υποστατικά που είχαν περιληφθεί στο διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί, λήφθηκαν προσφορές για 18 υποστατικά από τις οποίες δύο απορρίφθηκαν.

«Αξιολογήθηκαν και κατακυρώθηκαν 16 προσφορές. Ζητήθηκε από τους προσφοροδότες η υποβολή  όλων των αναγκαίων εγγράφων και αναμένεται αρχές Σεπτεμβρίου να υπογραφούν τα συμβόλαια», είπε ο Πρόεδρος της ΑΛΚ, προσθέτοντας ότι πρόκειται κυρίως για εστιατόρια και καφετέριες, που θα δώσουν ζωή στο χώρο, όπως είπε.

Ο κ. Μιχαηλίδης επεσήμανε ότι με την κινητικότητα και την είσοδο επιχειρήσεων στο χώρο θα βοηθήσει και στην ενοικίαση των υπόλοιπων υποστατικών και ιδιαίτερα των γραφειακών χώρων.

«Με την είσοδο επιχειρήσεων όπως εστιατόρια και καφετεριών θα δημιουργηθεί ένας πόλος έλξης όχι μόνο για τους πολίτες αλλά και ανθρώπους που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή του παλαιού λιμανιού ανοίγοντας είτε τα δικά τους γραφεία είτε να ενοικιάσουν κατάστημα», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι η ΑΛΚ είχε προκηρύξει ξανά διαγωνισμό για εξεύρεση επενδυτή για όλες τις εγκαταστάσεις του παλαιού λιμανιού ο οποίος είχε επιλεγεί έναντι ενοικίου 2,58 εκατ, αλλά στη συνέχεια ο ίδιος ο επενδυτής υπαναχώρησε με αποτέλεσμα η προσφορά να τερματιστεί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top