ΕΛΛΑΔΑ

Κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα: Συγκλονίζει αυτόπτης μάρτυρας - «Βγάζαμε κάτι παλιοσίδερα και έπεσε πάνω μας» – Δείτε βίντεο

Κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα: Συγκλονίζει αυτόπτης μάρτυρας - «Βγάζαμε κάτι παλιοσίδερα και έπεσε πάνω μας» – Δείτε βίντεο

«Σκοτωθήκανε. Ήμουν κι εγώ από κάτω, εγώ κι ο αδερφός μου. Βγάζαμε κάτι παλιοσίδερα κι έπεσε η γέφυρα επάνω μας» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας, που βρίσκονταν στο σημείο τη στιγμή που κατέρρευσε η γέφυρα στην περιοχή Μποζαΐτικα.

Ο άντρας έχει τραυματιστεί. «Γλίτωσα από θαύμα, ήμουν στη γωνία», λέει, αλλά υποστηρίζει ότι υπάρχουν νεκροί κάτω στα συντρίμμια. Ήδη, σύμφωνα με το ΕΚΑΒ υπάρχει ένας νεκρός, τέσσερις τραυματίες, που έχουν μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο και στο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας ενώ οι απεγκλωβισμοί συνεχίζονται.

Στο σημείο της γέφυρας που κατέρρευσε, στην είσοδο της Περιμετρικής Οδού, κοντά στα Μποζαΐτικα, σε οικισμό Ρομά, γίνονται εργασίες εδώ και δύο χρόνια. Στη γέφυρα συγκεντρώθηκαν πολλοί Ρομά που φωνάζουν ότι δικοί τους άνθρωποι που εργάζονταν στη γέφυρα σκοτώθηκαν και διαμαρτύρονται για παντελή έλλειψη μέτρων ασφαλείας. Παράλληλα, ένας άνδρας Ρομά λιποθύμησε από τη ζέστη. οι πολλοί Ρομά που φωνάζουν δικοί τους άνθρωποι που εργάζονταν κάτω από τη γέφυρα σκοτώθηκαν από την κατάρρευση.

Δείτε βίντεο:

Διακοπή της κυκλοφορίας προς Αθήνα

Ήδη, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην ευρεία παράκαμψη των Πατρών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και διενεργούνται εκτροπές στον κόμβο Εγλυκάδας. Επιπλέον, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων επί της οδού Διοδώρου στην Πάτρα.

To EKAB, επιχειρεί με πέντε ασθενοφόρα και μία Κινητή Ιατρική Μονάδα στο σημείο. Το ΚΕΠΥ ΕΚΑΒ έχει θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο και το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας». Προς το παρόν έχουν διακομισθεί 4 άτομα, εκ των οποίων το ένα χωρίς αισθήσεις, στο ΠΓΝΠ στο Ρίο και 1 άτομο στο Γ.Ν. Πατρών «Άγιος Ανδρέας». Οι απεγκλωβισμοί συνεχίζονται.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν δεκάδες πυροσβέστες, η 6η ΕΜΑΚ, καθώς και μεγάλη δύναμη της Αστυνομίας που προχώρησε σε διακοπή κυκλοφορίας στους γύρω δρόμους.

Στον τόπο της τραγωδίας, έχουν μεταβεί ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης. ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top