ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπορούν οι Κύπριοι να αγοράσουν ένα πλήρες γεύμα; Δείτε τα στοιχεία

Μπορούν οι Κύπριοι να αγοράσουν ένα πλήρες γεύμα; Δείτε τα στοιχεία

Με τον πληθωρισμό να αυξάνεται όλο και περισσότερο όσο περνάει ο καιρός, και οι τιμές των αγαθών να «σκαρφαλώνουν» επικίνδυνα, τόσο πιο δύσκολο είναι πλέον για τους Κύπριους να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Ταυτόχρονα, μια μερίδα συμπολιτών μας βρέθηκαν στη δύσκολη θέση να αδυνατούν οικονομικά, να παρέχουν στον εαυτό τους ακόμη και ένα πλήρες γεύμα.

Σύμφωνα με την Eurostat, το 2022 το 8,3% του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν ήταν σε θέση οικονομικά να αγοράσει ένα πλήρες γεύμα το οποίο να περιέχει κρέας, ψάρι ή ισοδύναμο για χορτοφάγους κάθε δεύτερη ημέρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, το εν λόγω ποσοστό αυξήθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα σε σύγκριση με το 2021 όπου βρισκόταν στο 7,3%.

Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη τα άτομα που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας, το 2022 το μερίδιο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν 19,7%, 2,2% υψηλότερο από το 2021 που ανερχόταν στο 17,5%.

Τι ισχύει στην Κύπρο

Στην Κύπρο 1 στους 100 Κύπριους ή αλλιώς το 1,5% του πληθυσμού το 2022, δεν μπορούσε να αγοράσει ένα πλήρες γεύμα το οποίο να περιέχει κρέας, ψάρι ή ισοδύναμο για χορτοφάγους κάθε δεύτερη ημέρα. Το εν λόγω ποσοστό, ήταν κατά 1,1 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο σε σχέση με το 2021 όπου ανερχόταν στο 0,4%.

Παράλληλα, 5 στους 100 Κύπριους ή αλλιώς το 5,6%, διέτρεχαν κίνδυνο φτώχειας το 2022 ποσοστό που είχε επίσης αυξηθεί σε σχέση με το 2021 όπου ανερχόταν στο 2,4%.

Τι ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Το 2022, η διαφορά μεταξύ του συνολικού πληθυσμού και του πληθυσμού που κινδυνεύει από τη φτώχεια όσον αφορά την ικανότητα να αγοράσει ένα πήρες γεύμα ήταν επίσης ορατή σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το υψηλότερο ποσοστό ατόμων που κινδυνεύουν από τη φτώχεια και δεν μπορούσαν οικονομικά να αγοράσουν ένα πλήρες γεύμα, καταγράφηκε στη Βουλγαρία κατά 44,6%, ακολουθούμενη από τη Ρουμανία κατά 43% και τη Σλοβακία κατά 40,5%.

Από την άλλη πλευρά, το χαμηλότερο μερίδιο καταγράφηκε στην Ιρλανδία κατά 5,0%, ακολουθούμενο από το Λουξεμβούργο κατά 5,1% και την Κύπρο κατά 5,6%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Λαμπάδιασαν» οχήματα τα ξημερώματα – Βρίσκονταν σταθμευμένα σε ανοικτό πάρκινγκ– Εξετάζεται και εμπρησμός

Απίστευτη απάτη - 58χρονος πείστηκε να επενδύσει σε εταιρεία που θα έμπαινε σε χρηματιστήριο – Το ποσό που «έκανε φτερά»

Καιρός: «Τα ‘χει παίξει» - Καλημέρα με λιακάδα, καλό μεσημεράκι με νεφώσεις και μεμονωμένες βροχές

Ακτοπλοϊκή σύνδεση: Εξαντλήθηκαν οι κρατήσεις γι' αυτούς τους μήνες - Το πρόγραμμα, οι τιμές και οι νέες υπηρεσίες

Φοιτητική Χορηγία: Σταδιακή η καταβολή – Ποιες αιτήσεις εξετάζονται τώρα – Όλες οι πληροφορίες

Ηλίας Γκότσης: Δεν μου λείπει η τηλεόραση – Ξέρω ότι θα πάω απλά να κάνω τη «γλάστρα»Στη μάχη οι Αρχηγοί για την τελική συσπείρωση - Σύγκρουση Νικόλα-Αννίτας – Η πάλη ΔΗΚΟ-ΕΛΑΜ για την τρίτη θέση

Στη μάχη οι Αρχηγοί για την τελική συσπείρωση - Σύγκρουση Νικόλα-Αννίτας – Η πάλη ΔΗΚΟ-ΕΛΑΜ για την τρίτη θέση

Oι Αρχηγοί των μεγάλων κομμάτων ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ μπαίνουν τις τελευταίες ώρες στην «αρένα», για την τελική μάχη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top