ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήθηκε με Μητσοτάκη στην Αθήνα η Αννίτα - Τι συζήτησαν

Συναντήθηκε με Μητσοτάκη στην Αθήνα η Αννίτα - Τι συζήτησαν

Με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη συναντήθηκε σήμερα στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αθήνα μετά από επίσημη πρόσκληση, η Πρόεδρος της Βουλής και του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αννίτα Δημητρίου, συνοδευόμενη από τον Αναπληρωτή Προέδρο κ. Ευθύμιο Δίπλαρο, τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΔΗΣΥ κ. Νίκο Τορναρίτη και τον Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων κ. Γιώργο Χατζηγεωργίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο επίκεντρο βρέθηκε το κυπριακό όπου έγινε σε βάθος συζήτηση και αξιολόγηση των δεδομένων γύρω από το εθνικό μας θέμα, με ζητούμενο το πώς θα δημιουργηθούν οι προοπτικές και οι συνθήκες μέσα από τις οποίες η Τουρκία θα εγκαταλείψει τις απαράδεκτες θέσεις περί λύσης δυο κρατών και θα προσέλθει με εποικοδομητική διάθεση στο τραπέζι του διαλόγου.

Συζητήθηκαν επίσης ευρύτερα ζητήματα που απασχολούν Ελλάδα και Κύπρο καθώς και τρόποι για το πως μπορούν από κοινού ΔΗΣΥ και Νέα Δημοκρατία, ως υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις, να τα αντιμετωπίσουν.

Σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνάντησης της με τον πρωθυπουργό η κα Δημητρίου σημείωσε ότι η παρουσία της στην Αθήνα, από κοινού με τη νέα ηγεσία του ΔΗΣΥ, δίνει το μήνυμα ότι οι δεσμοί συνεργασίας μεταξύ των αδελφών κομμάτων, της Νέας Δημοκρατίας και του Δημοκρατικού Συναγερμού, είναι άριστες.

Πρόσθεσε παράλληλα ότι στη συνάντηση με τον φίλο Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη συζητήθηκε το κυπριακό αλλά και το σύνολο των ζητημάτων που καλούνται να αντιμετωπίσουν Κύπρος και Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό η κ. Δημητρίου αναφέρθηκε στις διεθνείς προκλήσεις οι οποίες διαμορφώνουν σήμερα ένα σύνθετο πολιτικό σκηνικό, τόσο σε σχέση με τις εξωτερικές σχέσεις όσο και σε σχέση με την ενέργεια.

ΔΗΣΥ και Νέα Δημοκρατία, υπέδειξε, βαδίζοντας σε κοινή γραμμή και με υπευθυνότητα, μπορούν ν’ αντιμετωπίσουν αυτά τα ζητήματα από κοινού.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις κινήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας στο κυπριακό και ποια είναι δική της εκτίμηση ως προς το αν θα επιφέρει πρόοδο στο κυπριακό η επαναπροσέγγιση Ελλάδας-Τουρκίας, η κ. Δημητρίου σημείωσε ότι στόχος παραμένει η αξιοποίηση κάθε βήματος ώστε να αναχαιτίζονται οι όποιες προκλητικές ενέργειες από τη μια και από την άλλη να συνεχιστούν οι συνομιλίες για το κυπριακό από το σημείο που διακόπηκαν στο Κρανς Μοντάνα.

Στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου που είναι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, πρόσθεσε η κ. Δημητρίου, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος για να εγκαθιδρυθούν η ειρήνη, η ασφάλεια και η σταθερότητα αν δεν απελευθερώσουμε και επανενώσουμε την πατρίδα μας.

Η κ. Δημητρίου τόνισε τέλος ότι θα πρέπει να υπάρξει ανταπόκριση και από την πλευρά της Ευρώπης αλλά και της διεθνούς κοινότητας στην περίπτωση της Κύπρου και ότι δεν μπορεί να ισχύει η ρητορική των δύο μέτρων και δύο σταθμών. Θα πρέπει υπέδειξε να είμαστε συνεπείς με το δίκαιο, τις αρχές και τα ιδανικά μας.

Δείτε βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



ΠτΔ: Κρίσιμη η ερχόμενη εβδομάδα για το Κυπριακό

ΠτΔ: Κρίσιμη η ερχόμενη εβδομάδα για το Κυπριακό

Κρίσιμη για το Κυπριακό χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης την ερχόμενη εβδομάδα με την επιστροφή στην Κύπρο της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Χολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top