Έσπασε και αυτό το... ρεκόρ ο Τραμπ: Γίνεται ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που υποβάλλεται σε νομική διαδικασία σύλληψης

Έσπασε και αυτό το... ρεκόρ ο Τραμπ: Γίνεται ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που υποβάλλεται σε νομική διαδικασία σύλληψης

Ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε την Πέμπτη (24/8) ο πρώτος νυν ή πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που του υποβλήθηκε στη νομική διαδικασία σύλληψης, φωτογράφισης, λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων και κρατήθηκε σε φυλακή της Ατλάντα για τις προσπάθειές του να ανατρέψει τα εκλογικά αποτελέσματα του 2020 στη Τζόρτζια.

Ο κρατούμενος υπ’ αριθμόν P01135809 -Ντόναλντ Τραμπ - παραδόθηκε στις αρχές στη φυλακή της κομητείας Φούλτον μετά την ποινική δίωξη στις 14 Αυγούστου με κατηγορίες όπως εκβιασμός, συνωμοσία, ψευδείς δηλώσεις και ζητώντας από έναν δημόσιο υπάλληλο να παραβιάσει τον όρκο του.

Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 200.000 δολαρίων και συμφώνησε στον περιοριστικό όρο να δημοσιεύει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για μάρτυρες ή συγκατηγορούμενους στην υπόθεση.

Ο 77χρονος μεγιστάνας παρέμεινε στη φυλακή της κομητείας Φούλτον για περίπου 20 λεπτά και αποχωρώντας κατήγγειλε την «παρωδία δικαιοσύνης» και την «ανάμιξη στις εκλογές» του 2024 από τις αρχές στην πολιτεία Ατλάντα, όπου του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.

Παρότι ο Ρεπουμπλικάνος βρίσκεται αντιμέτωπος με τέσσερις ποινικές διώξεις, η τακτική του να αυτοπροβάλλεται ως θύμα πολιτικού διωγμού αν μη τι άλλο συνέβαλε να αυξηθεί κι άλλο η δημοτικότητά του, τουλάχιστον στις τάξεις των ψηφοφόρων της παράταξής του. Προηγείται με πελώρια διαφορά στην κούρσα για την ανάδειξη του υποψήφιου του GOP, υποδεικνύουν δημοσκοπήσεις.

Δεκάδες υποστηρικτές του, κρατώντας πλακάτ και αμερικανικές σημαίες, είχαν συγκεντρωθεί χθες έξω από τη φυλακή του δικαστηρίου, με την ελπίδα να δουν τον ηγέτη τους. Ανάμεσά τους ήταν η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, βουλεύτρια που εκλέγεται στην πολιτεία, πιστή σύμμαχος του κ. Τραμπ στο Κογκρέσο με πολιτικές θέσεις όχι σπάνια ακραίες.

Η φωτογραφία από τη σύλληψη του κ. Τραμπ θα γίνει «πιο δημοφιλής κι από τη Μόνα Λίζα», διαβεβαίωσε η Λόρα Λούμερ, τριαντάρα πρώην υποψήφια για τη Βουλή των Αντιπροσώπων, καθώς περίμενε έξω από το δικαστήριο, προσθέτοντας πως σκοπεύει να την τυπώσει σε μπλουζάκι.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανείπωτη τραγωδία: Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε τροχαίο - «Έσβησε» μοτοσικλετιστής – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του - Βίντεο
Δημοσκόπηση «Καθημερινής»: Οκτώ μήνες πριν την κάλπη - Τι θα ψήφιζαν οι πολίτες αν είχαμε σήμερα εκλογές
Τραγωδία στη Λεμεσό: Έπεσε από τον δεύτερο όροφο και βρήκε τραγικό θάνατο 32χρονος - Προσπάθησε να μπει από το παράθυρο στο υπνοδωμάτιο
H Wizz Air στο «T»: Μεγάλη επένδυση στην Κύπρο με νέα δρομολόγια από Λάρνακα και για πρώτη φορά από Πάφο – Τα σχέδια για το μέλλον και ο παράγοντας «πόλεμος»
ΕΡΕΥΝΑ - Χριστούγεννα στην Κύπρο: «Εξαφανίζονται» οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία για διακοπές και ρεβεγιόν – Πού κυμαίνονται οι τιμές
Υπόθεση 102 κιλών ναρκωτικών: Είχαν απασχολήσει ξανά τις Αρχές δύο από τους συλληφθέντες - Αφέθηκε ελεύθερος 49χρονος
Οι κατασκευαστές προειδοποιούν: Μην το κάνετε αυτό στο πλυντήριο ρούχων σας αμέσως μετά τη χρήση του

 

 

 

Κατηγορεί τον ΠτΔ για μισαλλοδοξία ο Τατάρ - «Οι διαπραγματεύσεις δεν θα συνεχίσουν από το Κρανς Μοντανά»

Κατηγορεί τον ΠτΔ για μισαλλοδοξία ο Τατάρ - «Οι διαπραγματεύσεις δεν θα συνεχίσουν από το Κρανς Μοντανά»

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ επανέλαβε το Σάββατο το αίτημά του για λύση δύο κρατών στην Κύπρο, μετά την τριμερή συνάντηση στη Νέα Υόρκη με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Εξάλλου ο κ. Τατάρ ανέφερε ότι προγραμματίζεται μια συνάντηση σε μορφή 5+1 πριν από το τέλος του έτους, λέγοντας πως «θα είμαι κι εγώ εκεί».

BEST OF TOTHEMAONLINE