ΔΙΕΘΝΗ

Έσπασε και αυτό το... ρεκόρ ο Τραμπ: Γίνεται ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που υποβάλλεται σε νομική διαδικασία σύλληψης

Έσπασε και αυτό το... ρεκόρ ο Τραμπ: Γίνεται ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που υποβάλλεται σε νομική διαδικασία σύλληψης

Ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε την Πέμπτη (24/8) ο πρώτος νυν ή πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που του υποβλήθηκε στη νομική διαδικασία σύλληψης, φωτογράφισης, λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων και κρατήθηκε σε φυλακή της Ατλάντα για τις προσπάθειές του να ανατρέψει τα εκλογικά αποτελέσματα του 2020 στη Τζόρτζια.

Ο κρατούμενος υπ’ αριθμόν P01135809 -Ντόναλντ Τραμπ - παραδόθηκε στις αρχές στη φυλακή της κομητείας Φούλτον μετά την ποινική δίωξη στις 14 Αυγούστου με κατηγορίες όπως εκβιασμός, συνωμοσία, ψευδείς δηλώσεις και ζητώντας από έναν δημόσιο υπάλληλο να παραβιάσει τον όρκο του.

Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 200.000 δολαρίων και συμφώνησε στον περιοριστικό όρο να δημοσιεύει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για μάρτυρες ή συγκατηγορούμενους στην υπόθεση.

Ο 77χρονος μεγιστάνας παρέμεινε στη φυλακή της κομητείας Φούλτον για περίπου 20 λεπτά και αποχωρώντας κατήγγειλε την «παρωδία δικαιοσύνης» και την «ανάμιξη στις εκλογές» του 2024 από τις αρχές στην πολιτεία Ατλάντα, όπου του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.

Παρότι ο Ρεπουμπλικάνος βρίσκεται αντιμέτωπος με τέσσερις ποινικές διώξεις, η τακτική του να αυτοπροβάλλεται ως θύμα πολιτικού διωγμού αν μη τι άλλο συνέβαλε να αυξηθεί κι άλλο η δημοτικότητά του, τουλάχιστον στις τάξεις των ψηφοφόρων της παράταξής του. Προηγείται με πελώρια διαφορά στην κούρσα για την ανάδειξη του υποψήφιου του GOP, υποδεικνύουν δημοσκοπήσεις.

Δεκάδες υποστηρικτές του, κρατώντας πλακάτ και αμερικανικές σημαίες, είχαν συγκεντρωθεί χθες έξω από τη φυλακή του δικαστηρίου, με την ελπίδα να δουν τον ηγέτη τους. Ανάμεσά τους ήταν η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, βουλεύτρια που εκλέγεται στην πολιτεία, πιστή σύμμαχος του κ. Τραμπ στο Κογκρέσο με πολιτικές θέσεις όχι σπάνια ακραίες.

Η φωτογραφία από τη σύλληψη του κ. Τραμπ θα γίνει «πιο δημοφιλής κι από τη Μόνα Λίζα», διαβεβαίωσε η Λόρα Λούμερ, τριαντάρα πρώην υποψήφια για τη Βουλή των Αντιπροσώπων, καθώς περίμενε έξω από το δικαστήριο, προσθέτοντας πως σκοπεύει να την τυπώσει σε μπλουζάκι.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top