ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βουτιά για το φυσικό αέριο διεθνώς - Έπεσε στα 30 δολ. – Πώς η Αυστραλία έριξε τις τιμές

Βουτιά για το φυσικό αέριο διεθνώς - Έπεσε στα 30 δολ. – Πώς η Αυστραλία έριξε τις τιμές

Σημαντική πτώση καταγράφηκε χθες Πέμπτη στις τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη, καθώς τα καλά νέα από την Αυστραλία, αποτρέπουν προς ώρας την απεργία στο μεγαλύτερο εργοστάσιο εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αναφοράς στο Άμστερνταμ έπεσαν έως και 21%, το μεγαλύτερο ποσοστό από τον Μάρτιο του 2022, την Πέμπτη, και διαμορφώνονται στα 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Αυτόν τον μήνα, οι τιμές φυσικού αερίου ήταν εξαιρετικά ασταθείς, καθώς οι έμποροι ανέμεναν τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων μεταξύ εργοδοσίας και εργαζομένων, οι οποίοι απειλούσαν ότι με απεργίες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το ένα δέκατο των παγκόσμιων προμηθειών LNG.

Τα συνδικάτα που εκπροσωπούν εργαζομένους στις επιχειρήσεις North West Shelf LNG της Woodside Energy Group Ltd εξετάζουν μια «ισχυρή προσφορά» από την εταιρεία έπειτα από διαπραγματεύσεις.

Η Ευρώπη η οποία εξακολουθεί να ανακάμπτει από τη χειρότερη ενεργειακή κρίση που οδήγησε τις τιμές σε ρεκόρ πέρυσι, αναδεικνύεται ευάλωτη σε κινδύνους διακοπής του εφοδιασμού.

Ακόμη και με άφθονα αποθέματα, η περιοχή χρειάζεται συνεχή ροή LNG από τις παγκόσμιες αγορές. Οποιαδήποτε παρατεταμένη διακοπή λειτουργίας των αυστραλιανών εγκαταστάσεων, που τροφοδοτούν την Ασία, θα μπορούσε να προκαλέσει μια -επικίνδυνη για την Ευρώπη– μετατόπηση του LNG των ΗΠΑ ή του Κατάρ από τις ευρωπαϊκές αγορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top