ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Χλώρακας Χλωράκου μάτι δεν βγάζει

Χλώρακας Χλωράκου μάτι δεν βγάζει

Τα γεγονότα της Χλώρακας δεν είναι "επεισόδια", "συγκρούσεις" ή "διαμάχη" μεταξύ ντόπιων και αλλοδαπών όπως προπαγανδίζουν τα συντηρητικά Fox News-wannabes ΜΜΕ, οι λογής ισαποστάκηδες και τα διάφορα πλυντήρια του ρατσισμού αλλά ένα οργανωμένο από την ακροδεξιά πογκρόμ εναντίων των αλλοδαπών κατοίκων και των νόμιμων περιουσιών τους.

“Με το τι είδα χθες νομίζω βάρβαροι είμαστε εμείς και όχι οι Άραβες” είπε στις τηλεοπτικές κάμερες κάτοικος της Χλώρακας βλέποντας κάποιους από τους συγχωριανούς του να συμπεριφέρονται λες και το ‘63 δεν συνέβη ποτέ. Χθες το βράδυ οι γνωστοί τραμπούκοι εξοργισμένοι από τη θετική έκβαση της συνάντησης της Υπουργού Δικαιοσύνης με εκπροσώπους των Σύριων κατοίκων της περιοχής (άλλωστε έναν “Σύρο” μόνο λατρεύει το φασισταριό) μαζεύτηκαν έξω από το διαβόητο πλέον συγκρότημα Άγιος Νικόλαος βρίζοντας, απειλώντας, πετώντας πέτρες και βάζοντας φωτιά σε κάδους προφανώς γιατί δεν είχαν εύκαιρο κάποιον σταυρό.

Η Αστυνομία προσπαθεί να κρατήσει ισορροπίες συλλαμβάνοντας σχεδόν τον ίδιο αριθμό προσώπων και από τις δύο πλευρές, άσχετα αν δεν έχουμε συγκρούσεις (το παραδέχθηκαν και οι ίδιες οι Αρχές) αλλά απροκάλυπτη επίθεση Ε/κ τραμπούκων σε βάρος αλλοδαπών, κάποιοι μάλιστα με αρκετά χρόνια διαμονής στην περιοχή και σχεδόν ενσωματωμένοι στην τοπική κοινωνία. Στο ίδιο τέμπο κυβέρνηση και ΔΗΣΥ που κρατούν ίσες αποστάσεις και μιλούν αόριστα για “καταδίκη της βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται” και “διατήρηση της ασφάλειας και της νομιμότητας” όπως ο Τραμπ όταν αναφέρθηκε σε “καλούς ανθρώπους κι απ’ τις δυο πλευρές” στη σύγκρουση δημοκρατικών πολιτών και φασιστοειδών στο Charlottesville το 2017 με αφορμή την απομάκρυνση ενός αγάλματος του Στρατηγού Λι. Μόνο το ΑΚΕΛ παρέμεινε στην πλευρά της λογικής προσεγγίζοντας -διαχρονικά είναι η αλήθεια- ανθρωπιστικά το μεταναστευτικό πρόβλημα (μαζί με κάποια στελέχη των Οικολόγων) τη στιγμή που ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ έχουν διολισθήσει σε ξενοφοβική ρητορική και άκρατη συνωμοσιολογία σε σημείο να μην μπορείς να ξεχωρίσεις τις ανακοινώσεις τους από εκείνες του ΕΛΑΜ (το οποίο σημειώστε κάνει πάρτι στη Χλώρακα).

Κανείς που έχει έστω και την παραμικρή επαφή με το περιβάλλον δεν αντιλέγει ότι το μεταναστευτικό αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για την Κύπρο όπως και για όλα τα μικρά μέρη που δέχονται ξαφνικά περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες απ’ όσους πραγματικά αντέχουν - ειδικά όταν πολλοί από αυτούς είναι εξαιρετικά δύσκολο -αν όχι ακατόρθωτο- να προσαρμοστούν πόσο μάλλον να ενσωματωθούν. Όμως η μετανάστευση δεν θα σταματήσει ποτέ. Όπως δεν θα σταματήσουν ποτέ οι αιτίες: πόλεμοι, συγκρούσεις, φτώχεια, δικτατορίες, σύντομα και εγκατάλειψη εδαφών λόγω κλιματικής αλλαγής. Και από τη στιγμή που υπάρχουν διεθνείς συνθήκες και νόμοι που προστατεύουν αυτούς τους ανθρώπους και εμείς, τελευταία φορά που τσέκαρα, δεν είμαστε κάποιο κράτος-παρίας που πυροβολεί στο ψαχνό ή βυθίζει βάρκες, είμαστε υποχρεωμένοι να παρέχουμε τουλάχιστον τα στοιχειώδη: τροφή, νερό, στέγη, προστασία. Από κει και πέρα εναπόκειται την ετοιμότητα, προθυμία και ικανότητα του κράτους να χειριστεί γρήγορα την κάθε περίπτωση χωριστά (πρόσφυγες, αιτητές ασύλου, οικονομικοί μετανάστες, παράνομοι) και να προβεί στις απαιτούμενες διαδικασίες χωρίς να ταλαιπωρούνται πρώτα οι ίδιοι και κατ’ επέκταση η τοπική κοινωνία όταν καταγράφονται φαινόμενα γκετοποίησης, συνωστισμού και απάνθρωπων συνθηκών που μπορούν να προκαλέσουν εντάσεις ή/και προσέλκυση κακοποιών στοιχείων. Να μην ξεχνάμε βέβαια και την εκμετάλλευση αυτών των καταστάσεων από τον ακροδεξιό βόθρο που προσελκύεται όπως οι μύγες από τα αχνιστά ξέρετε-τι.

Όταν όμως τελευταία δεκαετία όχι μόνο αποτυγχάνεις ως κράτος να διαχειριστείς το φλέγον αυτό ζήτημα σωστά αλλά συστηματικά το αφήνεις να διογκώνεται, όταν το Υπουργείο Εσωτερικών αντί να κινεί τάχιστα τις διαδικασίες ήταν αποσχολημένο στο να εγκρίνει διαβατήρια σε διεθνώς καταζητούμενους απατεώνες, όταν καλλιεργείς μεθοδικά το μίσος και τη στοχοποίηση των μεταναστών με τους Νουρήδες και τους Πελεκάνους για να αποκομίσεις μικροκομματικά οφέλη και να στρέψεις τα πυρά για τις ευθύνες αλλού, όταν ΕΣΥ ευθύνεσαι για τον υπερπληθυσμό κέντρων φιλοξενίας ή την γκετοποίηση τύπου Άγιος Νικόλαος (όλοι ξέρουν ποιος έστελνε εκεί τους μετανάστες και γιατί, άσχετα αν κάνουν τώρα τις πάπιες) φτάνουμε με μαθηματική ακρίβεια σε όχι μία αλλά πολλές Χλώρακες.

Μόλις έξι μήνες στο Υπουργείο Εσωτερικών ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, που ακολουθεί τελείως διαφορετική προσέγγιση από τον ακραίο πλην όμως αναποτελεσματικό, προκάτοχό του και ήδη έδωσε δείγματα γραφής, εάν εστιάσεις φυσικά στο ίδιο το πρόβλημα και όχι στην στοχοποίηση ταλαιπωρημένων ανθρώπων: Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΣ για την αντιμετώπιση των συσσωρευμένων αιτήσεων ασύλου και τη διασφάλιση της έγκαιρης διεκπεραίωσης, προσλήφθηκαν επιπλέον 27 εξεταστές αιτήσεων ασύλου, ενώ μέχρι τον Σεπτέμβριο έχει τροχοδρομηθεί η πρόσληψη ακόμα 25 εξεταστών. Μόνο το δίμηνο Απριλίου - Μαΐου εξετάστηκαν 2.400 υποθέσεις ενώ οι επιστροφές το τρίμηνο Μάρτιος - Μάιος 2023 έφτασαν τις 2.312, σχεδόν διπλάσιες από το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Αυτά τα αποτελέσματα έχεις όταν κάνεις αληθινή δουλειά και όχι κλανιές με συρματοπλέγματα ή να αφήνεις το Πουρνάρα χωρίς νερό και σαπούνι.

Συμπάσχω με τους κατοίκους της Χλώρακας όμως οι αλλοδαποί συγχωριανοί τους, οι νόμιμοι, φιλήσυχοι και εργαζόμενοι οικογενειάρχες που τα βγάζουν δύσκολα πέρα όπως όλοι, δεν είναι το πρόβλημα. Ούτε ο άνθρωπος που βρίσκει καταφύγιο σε εγκαταλελειμμένο κτήριο γιατί δεν έχει που να πάει και κλέβει ρεύμα και νερό για να ζήσει ανθρώπινα (έχουμε συγχωρήσει πολύ χειρότερα αδικήματα σε Ελληνοκύπριους έτσι δεν είναι;). Ο “εχθρός”, αν σώνει και καλά χρειάζεστε έναν, είναι αυτός που προκαλεί τη διόγκωση του προβλήματος, το συντηρεί και το εκμεταλλεύεται για πολιτικούς, οικονομικούς ή ιδεολογικούς λόγους. Προς τα εκεί πρέπει να διοχετευτεί η δικαιολογημένη οργή σας και μην παρασύρεστε από τα κούφια συνθήματα του ακροδεξιού όχλου που αύριο, αν εκλείψουν οι εξωτερικοί “εχθροί” δεν το έχει σε τίποτα να στραφεί εναντίον σας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top