Σιζόπουλος: «Επιβάλλεται άμεσα η αναθεώρηση της τακτικής μας στο Κυπριακό»

Σιζόπουλος: «Επιβάλλεται άμεσα η αναθεώρηση της τακτικής μας στο Κυπριακό»

Την πεποίθηση ότι η ε/κ πλευρά θα πρέπει άμεσα να αναθεωρήσει την τακτική της στο Κυπριακό, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

Ο κ. Σιζόπουλος προέβη σε δηλώσεις μετά το τρισάγιο που τελέστηκε στη Λευκωσία, στον τάφο του ήρωα της Δημοκρατίας Δώρου Λοΐζου, που δολοφονήθηκε από πραξικοπηματίες στις 30 Αυγούστου 1974, κατά τη δολοφονική απόπειρα κατά του Βάσου Λυσσαρίδη.

Όπως είπε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, 49 χρόνια από τη δολοφονία του Δώρου Λοΐζου, κατά τη διάρκεια της απόπειρας δολοφονίας του ηγέτη της δημοκρατικής αντίστασης ενάντια στην παρανομία της ΕΟΚΑ Β’ και του προδοτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 1974, Βάσου Λυσσαρίδη, «λαός και πολιτική ηγεσία έχουμε καθήκον και υποχρέωση να υπερασπίσουμε και να ενισχύσουμε την κρατική οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, του ισχυρότερου διαπραγματευτικού όπλου που διαθέτει η ε/κ πλευρά».

Και πρόσθεσε ότι αυτά τα 49 χρόνια θα πρέπει να μας προβληματίσουν και να διαπιστώσουμε ότι οι συνεχείς υποχωρήσεις που γίνονται από την πλευρά μας με στόχο την εξεύρεση μιας βιώσιμης και δημοκρατικής λύσης, όχι μόνο δεν έχουν οδηγήσει μέχρι στιγμής σε αυτή την επιθυμητή κατάληξη αλλά αντίθετα έχουν αναβαθμίσει τις προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος αλλά και κυρίως «έχουν υποβαθμίσει το Κυπριακό από θέμα εισβολής, συνεχιζόμενης κατοχής και εθνοκάθαρσης σε ένα θέμα διακοινοτικής διευθέτησης».

Γι’ αυτό, σημείωσε, επιβάλλεται άμεσα η αναθεώρησης της τακτικής μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Αισιοδοξία για νέα πρωτοβουλία που θα φέρει αποτελέσματα στο Κυπριακό

ΠτΔ: Αισιοδοξία για νέα πρωτοβουλία που θα φέρει αποτελέσματα στο Κυπριακό

Την αισιοδοξία του για μετουσίωση της πολιτικής βούλησης της ελληνοκυπριακής πλευράς σε μια συγκεκριμένη πρωτοβουλία που θα φέρει αποτελέσματα στην προσπάθεια επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό εξέφρασε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του μετά τη συμμετοχή του στον φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου «Run for Autism», στην Αγία Νάπα.

BEST OF TOTHEMAONLINE