ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το φιάσκο της Χλώρακας - Πότε θα αναλάβουν τις ευθύνες τους Υπ. Δικαιοσύνης και Αρχηγός Αστυνομίας;

Το φιάσκο της Χλώρακας - Πότε θα αναλάβουν τις ευθύνες τους Υπ. Δικαιοσύνης και Αρχηγός Αστυνομίας;

Πέρασαν ήδη τρεις μέρες από τα καταδικαστέα επεισόδια στην Χλώρακα κι ακόμη τόσο η Υπουργός Δικαιοσύνης, Άννα Κουκκίδου-Προκοπίου και Αρχηγός της Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου, δεν ανέλαβαν ούτε κατά το ελάχιστο τις ευθύνες τους.

Τόσο για το γεγονός της έλλειψης πλάνου δράσης με αποτέλεσμα τις βίαιες συγκρούσεις τόσο της περασμένης Κυριακής όσο και της περασμένης Δευτέρας, αλλά κυρίως για το ότι και οι δυο τους παρακάθισαν σε σύσκεψη με πρόσωπο που εμπλέκεται σε σωρεία υποθέσεων και για το οποίο μάλιστα, εκκρεμούσε εις βάρος του ένταλμα σύλληψης.

Και να μην ήταν εις γνώσιν τους τα πιο πάνω, τα οποία όφειλαν έτσι και αλλιώς να γνωρίζουν, μόνο και μόνο ότι ο συγκεκριμένος Σύριος λίγες ώρες πριν τη συνάντηση εκτόξευσε απειλές κατά του κράτους που τον φιλοξενεί, όφειλαν να μην παρακαθίσουν σε οποιαδήποτε συνάντηση μαζί του.

Συγκεκριμένα, ο Σύριος που σήμερα τελεί υπό κράτηση είχε προειδοποιήσει ότι «αν δεν κάνει κάτι η Κυβέρνηση μέχρι το απόγευμα, θα φέρουμε την Πάφο ανάποδα, όπως μπήκαν σπίτι μας θα μπούμε σπίτι τους».

Το να λέει ο ίδιος ο Αρχηγός της Αστυνομίας μερικές ώρες αργότερα, μετά τη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, ότι ήταν άλλος ο σκοπός της συνάντησης και πως «δεν σημαίνει ότι αν συναντήσεις κάποιο και υποπέσει σε οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα δεν θα κάνεις τη δουλειά σου», δεν τον απαλλάσσει τόσο τον ίδιο όσο και την πολιτική προϊσταμένη του από τις σημαντικές ευθύνες τους για τη συνάντηση-φιάσκο αλλά και για τις βίαιες συμπλοκές.

Κι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Υπουργός Δικαιοσύνης και ο Αρχηγός της Αστυνομίας δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, αφού είχαν προηγηθεί τα θλιβερά επεισόδια στο στάδιο «Τάσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία».

Συνεπώς και με βάση τα πιο πάνω, διερωτόμαστε εύλογα πότε επιτέλους η κα Προκοπίου και ο κ. Παπαθεοδώρου θα αναλάβουν τις ευθύνες τους; Κι ας είναι προσεκτικοί γιατί το τρίτο σφάλμα ίσως να είναι και το φαρμακερό και για τους δύο…

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά στη Λεμεσό: Σοβαρός ο κίνδυνος αναζωπύρωσης - Θα επιχειρούν ολονύχτια δυνάμεις πυρόσβεσης

Δεύτερη τραγωδία στις Φυλακές: Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όμως δεν τα κατάφερε

Ανείπωτη θλίψη – Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Παναγιώτης «Η μέρα δεν ξημέρωσε πολύ καλά»

Παραιτήθηκε από τους Οικολόγους η Έφη Ξάνθου - «Δεν μετανιώνω για τα 23 χρόνια που αφιέρωσα στο Κίνημα»

Καραγιάννης και Κωστρίκκης στο «Τ»: Να ανησυχούμε από την απόσυρση του AstraZeneca; - Όσα αναφέρουν



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top