ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τεράστια ταλαιπωρία για 170 επιβάτες - Πετούσαν για Λάρνακα και εγκλωβίστηκαν στην Ρώμη

Τεράστια ταλαιπωρία για 170 επιβάτες - Πετούσαν για Λάρνακα και εγκλωβίστηκαν στην Ρώμη

Τεράστια ταλαιπωρία προκλήθηκε για 170 επιβάτες που επέβαιναν σε πτήση της Cyprus Αirways.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι», ο Εμπορικός Διευθυντής της Cyprus Airways, Χρίστος Λιμνατίτης ανέφερε ότι η πτήση από το αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης που θα αναχωρούσε χθες (30/8) το βράδυ για Λάρνακα, δεν πραγματοποιήθηκε τελικά, αφού παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη.

Σύμφωνα με τον κ. Λιμνατίτη, επειδή υπήρξε καθυστέρηση στη παραλαβή εξαρτήματος από τη Γερμανία, εξάρτημα το οποίο ήταν αναγκαίο λόγω της μηχανικής βλάβης που παρουσιάστηκε, οι επιβάτες φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία της Ρώμης.

Ωστόσο τελικά όλα κύλησαν ομαλά, αφού σήμερα (31/8) το πρωί, το αεροσκάφος επιδιορθώθηκε, με τους επιβάτες να αναχωρούν, γύρω στις 11:00, από την Ρώμη για Λάρνακα.

Καταληκτικά, ο κ. Λιμνατίτη ανέφερε ότι επηρεάζεται ακόμα μία πτήση που θα αναχωρήσει το απόγευμα της Πέμπτης (31/8), ωστόσο οι επηρεαζόμενοι επιβάτες είναι ενήμεροι.

Δείτε όσα δήλωσε:

Ανακοίνωση Υπουργείου Μεταφορών

Αναφορικά με την πτήση CY341 των Κυπριακών Αερογραμμών από Ρώμη προς Λάρνακα, η οποία ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις 29/8/2023, και τους επιβάτες οι οποίοι έχουν επηρεαστεί, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων επιθυμεί να αναφέρει τα ακόλουθα:

Η εν λόγω πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί λόγω τεχνικού προβλήματος και η εταιρεία καταβάλλει προσπάθειες για επαναπρογραμματισμό και εκτέλεση της πτήσης.

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας έγιναν δέκτες παραπόνων από επηρεαζόμενους επιβάτες και ως εκ τούτου επικοινώνησαν με την αεροπορική εταιρεία, η οποία ενημέρωσε ότι το αεροσκάφος έχει επιδιορθωθεί και αναμένεται η εκτέλεση της πτήσης από Ρώμη προς Κύπρο να πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας.

Αναφέρεται επίσης ότι, μετά από επικοινωνία του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων με το Υπουργείο Εξωτερικών, δόθηκαν οδηγίες στην Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Ρώμη όπως παρασχεθούν όλες οι απαραίτητες διευκολύνσεις στους επιβάτες της επηρεαζόμενης πτήσης, ιδιαίτερα σε όσους ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, μέχρι επίλυσης του προβλήματος και ασφαλούς επιστροφής τους στη Κύπρο.

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας παρακολουθούν στενά το θέμα με γνώμονα την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας προς τους επιβάτες της επηρεαζόμενης πτήσης, με βάση τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό EU261/2004 για τα δικαιώματα επιβατών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top