ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βαρύς αναμένεται ο πέλεκυς για τους δυο αστυνομικούς που σάπισαν στο ξύλο πολίτη!

Βαρύς αναμένεται ο πέλεκυς για τους δυο αστυνομικούς που σάπισαν στο ξύλο πολίτη!

Στην Αστυνομία σύντομα ο φάκελος των πειθαρχικών διώξεων στην υπόθεση ξυλοδαρμού πολίτη, λέει ο Σπυριδάκης

Τον φάκελο με τις πειθαρχικές διώξεις εναντίον των αστυνομικών που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση ξυλοδαρμού κρατούμενου εντός των  κρατητηρίων της Πόλης Χρυσοχούς αποστέλλει τις επόμενες 2-3 μέρες στον Αρχηγό της Αστυνομίας η Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας.

Αυτό δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Αρχής Ανδρέας Σπυριδάκης σημειώνοντας ότι αυτό θα γίνει αφού πρώτα οι ύποπτοι κατηγορηθούν από τον ποινικό ανακριτή για τα εις βάρος τους πειθαρχικά αδικήματα. 

Ο κ. Σπυριδάκης ανέφερε ότι το έργο της διερεύνησης της υπόθεσης για τη διάπραξη ποινικών και πειθαρχικών αδικημάτων από πλευράς της Αρχής έχει ολοκληρωθεί χωρίς ωστόσο να αποκλείει το ενδεχόμενο ο Γενικός Εισαγγελέας να δώσει οδηγίες για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης ως επίσης, αν ο ίδιος το αποφασίσει, να προσθέσει και άλλα άτομα στο κατηγορητήριο για τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων.

“Μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει τέτοιες οδηγίες”, συμπλήρωσε.

Επανέλαβε ότι το πόρισμα του ποινικού ανακριτή διαπιστώνει τη διάπραξη πειθαρχικών αδικημάτων από πέντε μέλη της Αστυνομίας προσθέτοντας ότι ο χειρισμός του θέματος βρίσκεται στην αρμοδιότητα του Αρχηγού της Αστυνομίας και του Υπουργού Δικαιοσύνης. “Το θέμα των πειθαρχικών διώξεων εκφεύγει των αρμοδιοτήτων του Γενικού Εισαγγελέα και είναι θέμα του Αρχηγού Αστυνομίας και του Υπουργού Δικαιοσύνης”, είπε. 

Ο κ. Σπυριδάκης ανέφερε επίσης ότι η Αρχή “από καιρό έχει θέσει, γραπτώς και προφορικώς, το ζήτημα της σύνθεσης του Πειθαρχικού Συμβουλίου” και της ανάγκης αλλαγής της σύνθεσης του.

Όπως είπε, “η σύνθεση του Πειθαρχικού Συμβουλίου δεν μπορεί να απαρτίζεται μόνο από αστυνομικούς” προσθέτοντας ότι δυστυχώς δεν έχει υιοθετηθεί αυτή η θέση.

Ο κ. Σπυριδάκης είπε ότι η Αρχή θα θέσει αυτό το ζήτημα κατά τη σημερινή συνάντηση που θα έχει  το μεσημέρι με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου.

Ανέφερε ότι η συνάντηση είχε προγραμματιστεί εδώ και καιρό αλλά έχει επισπευσθεί λόγω του περιστατικού με τον ξυλοδαρμό του πολίτη από τους αστυνομικούς.

Στόχος της συνάντησης, πρόσθεσε, είναι η εξεύρεση τρόπων ταχύτερης διερεύνησης των υποθέσεων που βρίσκονται ενώπιον της Αρχής εκφράζοντας την ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης εκτός των άλλων.

Εξήγησε ότι λόγω και της μεγάλης αύξησης των υποθέσεων που χρειάζεται να διερευνηθούν, δεν μπορεί η Αρχή  να απαρτίζεται από μη μόνιμα μέλη. “Θα πρέπει να υπάρχουν μόνιμα μέλη που να ασχολούνται αποκλειστικά με τη διερεύνηση αυτών των υποθέσεων και κατ΄επέκταση και μόνιμοι ποινικοί ανακριτές”, είπε. 

Εξέφρασε, επίσης, την άποψη ότι λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας της Νομικής Υπηρεσίας και για την ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεων που αποστέλλει η Αρχή και αφορούν τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων, θα πρέπει να υπάρχει και κάποιος σύμβουλος στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα που να επιλαμβάνεται άμεσα τις υποθέσεις όπως υπήρχε και επί του προηγούμενου Γενικού Εισαγγελέα.

Ανέφερε τέλος ότι πριν από τη συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, θα προηγηθεί η κανονική συνεδρία της Αρχής και η οποία θα συνεχιστεί και αύριο για να μελετήσει διάφορες εκθέσεις και σημειώματα τα οποία είναι έτοιμα για να σταλούν στον Γενικό Εισαγγελέα, κατέληξε.

Διαβάστε περισσότερα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top