Αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων που δεν μπορούν να διατηρήσουν το σπίτι τους ζεστό – Ποια η θέση της Κύπρου – Πίνακας

Αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων που δεν μπορούν να διατηρήσουν το σπίτι τους ζεστό – Ποια η θέση της Κύπρου – Πίνακας

Το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ που δήλωναν πως δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να διατηρήσουν το σπίτι τους ζεστό είχε η Κύπρος το 2022, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Eurostat.

Συγκεκριμένα, το 2022, το 9,3% του πληθυσμού της ΕΕ δήλωσε ότι δεν ήταν σε θέση να διατηρήσει το σπίτι του επαρκώς ζεστό. Σε σύγκριση με το 2021, το μερίδιο αυτό αυξήθηκε κατά 2,4 ποσοστιαίες μονάδες.

Η κατάσταση αυτή όμως φαίνεται να διαφέρει μεταξύ των χωρών της ΕΕ.

Τα υψηλότερα ποσοστά ατόμων που δεν μπορούσαν να κρατήσουν το σπίτι τους επαρκώς ζεστό καταγράφηκαν στη Βουλγαρία (22,5%), στην Κύπρο (19,2%), στην Ελλάδα (18,7%), στη Λιθουανία και στην Πορτογαλία (και οι δύο 17,5%), στην Ισπανία (17,1%) και στη Ρουμανία ( 15,2%).

Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Φινλανδία (1,4%), το Λουξεμβούργο (2,1%), τη Σλοβενία (2,6%), την Αυστρία (2,7%), την Τσεχία (2,9%), τη Σουηδία (3,3%) και τη Εσθονία (3,4%).

Αδυναμία διατήρησης του σπιτιού επαρκώς ζεστό, 2022 (% του συνολικού πληθυσμού) – Πίνακας

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Το Ιράν βομβάρδισε σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Ισραήλ - Μπαράζ ισχυρών εκρήξεων και στην Τεχεράνη

Live: Το Ιράν βομβάρδισε σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Ισραήλ - Μπαράζ ισχυρών εκρήξεων και στην Τεχεράνη

Το Ιράν ένα βήμα πριν κλείσει τα Στενά του Ορμούζ, συναγερμός για το διεθνές εμπόριο. Προειδοποίηση στις ΗΠΑ για «υψηλό κίνδυνο τρομοκρατικής απειλής» μετά τα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν.

BEST OF TOTHEMAONLINE