ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστοφίδης για υπερωρίες Δόξας Κωμοδρόμου - «Ό,τι πράξαμε ήταν νόμιμο - Το Πανεπιστήμιο θα πάρει πίσω όσα χρήματα κατέβαλε μέχρι σήμερα»

Χριστοφίδης για υπερωρίες Δόξας Κωμοδρόμου - «Ό,τι πράξαμε ήταν νόμιμο - Το Πανεπιστήμιο θα πάρει πίσω όσα χρήματα κατέβαλε μέχρι σήμερα»

Αρκετές μέρες απασχόλησε τις εμπλεκόμενες Αρχές το θέμα υπερωριών της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου Δόξας Κωμοδρόμου.

Το ποσό των €2.486 που καταβλήθηκε από το Πανεπιστήμιο Κύπρου στην κ. Κωμοδρόμου για την περίοδο Μαρτίου-Μαΐου 2023, έγινε ο λόγος η Προεδρια να αποσύρει το αίτημα για υπερωριακή αμοιβή της κ. Κωμοδρόμου.

Απο την άλλη ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ανέφερε ότι η κα. Κωμοδρόμου δεν είναι αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος αλλά ασκεί αυτά τα καθήκοντα, ώστε να είναι νόμιμη η απόσπασή της. Σημείωσε ότι οι αποσπάσεις στη δημόσια υπηρεσία αφορούν θέσεις στη δημόσια υπηρεσία και δεν μπορεί ο αποσπασμένος να είναι πολιτικός αξιωματούχος, αφού το σύνταγμα προβλέπει διαχωρισμό της πολιτικής και διοικητικής εξουσίας. Εν συνεχεία πρότεινε ως λύση να παραιτηθεί η κα. Κωμοδρόμου από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και να διοριστεί ως Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, ενώ σημείωσε ότι «το διπλοπόρτι δημιουργεί προβλήματα».

Απάντηση, πάντως, στα όσα καταγράφονται τις τελευταίες μέρες έδωσε ο Πρύτανης Πανεπιστημίου Κύπρου, Τάσος Χριστοφίδης, σε δηλώσεις του στο Omega. «Η κ. Κωμοδρόμου έχει αποσπαστεί με απόφαση της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας από το Πανεπιστήμιο Κύπρου στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Αυτό σημαίνει ότι ως αποσπασμένη θα πληρώνεται από το Πανεπιστήμιο Κύπρου τον μισθό της και οποιαδήποτε άλλα ωφελήματα, προκύπτουν από την εργασία της στο Προεδρικό, αφού βεβαίως έχει υποβληθεί αιτιολογημένο αίτημα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου».

Εξήγησε πως «κάθε μήνα έρχεται από το Προεδρικό μία κατάσταση, η οποία αναφέρει ότι η κ. Κωμοδρόμου έχει εργαστεί αυτή τη μέρα, από την τάδε ώρα μέχρι τη τάδε ώρα. Το αρμόδιο Τμήμα του Πανεπιστημίου, υπολογίζει με βάση αυτές τις πληροφορίες τι ακριβώς μπορεί να πάρει η κ. Κωμοδρόμου. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου αποζημιώνεται στο τέλος της χρονιάς από την υπηρεσία που έχει αποσπαστεί».

«Το Πανεπιστήμιο Κύπρου ακολουθώντας τις νόμιμες διαδικασίες της νομοθεσίας, έπραξε ότι έπραξε», πρόσθεσε σημειώνοντας ότι από τη στιγμή που αποσύρθηκε το αίτημα για αποδέσμευση του κονδυλίου, από δω και πλέον δεν πρόκειται να καταβληθεί οποιαδήποτε υπερωριακή αμοιβή. Αυτό άλλωστε αναφέρεται και στην επιστολή που έχει αποσταλεί σήμερα από το Προεδρικό στο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο θα πάρει πίσω τα χρήματα που έχει καταβάλει μέχρι στιγμής».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου στο βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top