ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ.Εργασίας-ΣΕΚ: Συζήτησαν συνταξιοδοτικό, κατώτατο μισθό και συλλ.συμβάσεις

Υπ.Εργασίας-ΣΕΚ: Συζήτησαν συνταξιοδοτικό, κατώτατο μισθό και συλλ.συμβάσεις

Εργασιακά θέματα τα οποία θα απασχολήσουν το Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα στην επόμενη του συνεδρία συζήτησαν ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννης Παναγιώτου και η ηγεσία της ΣΕΚ.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, ο Υπουργός Εργασίας και η ΣΕΚ συζήτησαν μεταξύ άλλων το ζήτημα της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, την αναθεώρηση της στρατηγικής για την απασχόληση εργαζομένων από τρίτες χώρες, την αναθεώρηση του κατώτατου μισθού και τα ζητήματα που παραπέμπουν στην ανάγκη επέκτασης του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων.

Κοινός στόχος, όπως ανέφερε ο κ. Παναγιώτου, είναι η καλύτερη ρύθμιση της εργασίας τόσο για την ενίσχυση της συνοχής της κοινωνίας, όσο και για την ανάπτυξη της οικονομίας.

Από πλευράς του ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ Ανδρέας Μάτσας ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκε μια ουσιαστική συνάντηση τονίζοντας ότι «είναι σημαντικό το γεγονός ότι υπάρχει κοινή προσέγγιση, μέσα από την ανθρωποκεντρική διάσταση των ζητημάτων, με τον Υπουργό Εργασίας». Επίσης στο πλαίσιο της συνάντησης η ηγεσία της ΣΕΚ έθεσε ενώπιον του κ. Παναγιώτου τις εισηγήσεις της σχετικά με την επέκταση των συλλογικών τους συμβάσεων.

Τέλος ο κ. Μάτσας, χαιρέτισε την εξαγγελία του Υπουργού Εργασίας για την καταβολή της θεσμοθετημένης σύνταξης από τον πρώτο μήνα συνταξιοδότησης και πρόσθεσε ότι «αναμένουμε ανάλογη ρύθμιση και σε άλλα επιδόματα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο επίδομα ανεργίας και επίδομα ασθενείας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μετέβη σήμερα το πρωί στον Λίβανο μαζί με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όπου είχαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου κ. Νατζίμπ Μικάτι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top