ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Χάσικος βάζει φρένο στις εκποιήσεις ακινήτων για εγκλωβισμένους αγοραστές χωρίς τίτλο

Ο Χάσικος βάζει φρένο στις εκποιήσεις ακινήτων για εγκλωβισμένους αγοραστές χωρίς τίτλο

Ο Υπουργός τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα φύγουμε από το στόχο που ήταν η προστασία των εγκλωβισμένων αγοραστών ακινήτων

 

Η διαδικασία εκποίησης θα αναστέλλεται για τις περιπτώσεις των εγκλωβισμένων αγοραστών ακινήτων που δεν έχουν πάρει τίτλο ιδιοκτησίας, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, ύστερα από τη συμμετοχή του στη σημερινή έκτακτη κοινή συνεδρία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών που συνέχισαν τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τους εγκλωβισμένους αγοραστές ακινήτων.

 

Ερωτηθείς στη Βουλή εάν έχει ξεκαθαριστεί ο τρόπος με τον οποίο οι 48 χιλιάδες περιπτώσεις εγκλωβισμένων αγοραστών ακινήτων για τις οποίες δεν έχει εκδοθεί καν τίτλος ιδιοκτησίας θα προστατευθούν από οποιαδήποτε διαδικασία εκποίησης, ο Υπουργός είπε ότι «θα αναστέλλονται οι προσπάθειες εκποίησης ή η όποια διαδικασία» και «θα δίνεται ο χρόνος για απόκτηση τίτλου». «Μέχρι τXότε δεν θα κινδυνεύουν» είπε διότι, όπως πρόσθεσε, «το πιο πιθανό είναι να μην ευθύνεται ο αγοραστής για το ότι δεν έχει τίτλο. Άρα γιατί να τον τιμωρήσω; Μπορεί να ευθύνεται το ίδιο το κράτος σε αυτή την περίπτωση. Άρα θα υπάρχει αναστολή».

Κληθείς να σχολιάσει ότι για το 95% των περιπτώσεων των εγκλωβισμένων αγοραστών ακινήτων οι τράπεζες δεν θα μπορούν να υποβάλουν ένσταση, όπως αναφέρθηκε στη συνεδρία, ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι «οι τράπεζες δεν διατρέχουν κανέναν απολύτως κίνδυνο».

«Όπως ελέχθη στην Επιτροπή κατά παραδοχή της εκπροσώπου του Συνδέσμου των Τραπεζών το 95%  είναι καθαρές. Άρα λοιπόν όλη αυτή η συζήτηση γίνεται για το 5%. Δεν θα θυσιάσουμε το 95% για το 5%. Δεν θα θυσιάσουμε το δάσος χάριν του δέντρου» ανέφερε ο Σωκράτης Χάσικος και κάλεσε τα μέσα ενημέρωσης να μιλήσουν με τους εκπροσώπους των τραπεζών προς επίρρωση τούτου.

«Κάποιοι εδώ παρουσιάζονται βασιλικότεροι του βασιλέα. Να ενεργούν εξ ονόματος των τραπεζών ωσάν και οι τράπεζες θέλουν συνηγόρους να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους» είπε ο Υπουργός, σχολιάζοντας αναφορές της εκπροσώπου του Συνδέσμου Τραπεζών στη συνεδρία.

«Μιλήστε με την Ελληνική Τράπεζα. Φοβούνται; Μιλήστε με τον Συνεργατισμό. Φοβούνται; για να μην πω άλλες τράπεζες. Δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος» είπε.

Ο Υπουργός τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα φύγουμε από το στόχο που ήταν η προστασία των εγκλωβισμένων αγοραστών ακινήτων. «Να μην φεύγουμε από το στόχο μας. Ποιος ήταν ο στόχος; Να κατοχυρώσουμε όλο εκείνο τον κόσμο, τις δεκάδες χιλιάδες των συμπατριωτών μας και αλλοδαπών, οι οποίοι είτε εξόφλησαν την περιουσία που αγόρασαν ή είναι σε διαδικασία αποπληρωμής και τιμούν τους όρους του συμβολαίου τους. Αυτό ήταν το επιδιωκόμενο» είπε.

Σίγουρα, σημείωσε, «η καθεμιά από τις πλευρές που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εξαρτούν συμφέρον, θα παλέψουν για το συμφέρον τους, είτε αυτές είναι οι τράπεζες, είτε αυτοί είναι οι δήμοι που λεν ότι αν δεν εξοφληθούν τα τέλη δεν μπορεί να γίνει μεταβίβαση -λένε οι δήμοι-, είτε οποιοδήποτε άλλοι. Εμείς πρέπει να παραμείνουμε στον αρχικό στόχο και εκεί εστιάζουμε. Ας δει η Βουλή και άλλα παρεμφερή, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να φύγουμε από το στόχο. Δηλαδή η προστασία και κατοχύρωση αυτών των ανθρώπων».

Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι «παρόλο τον προβληματισμό και τα θέματα που εγείρονται, η Βουλή στο τέλος θα ψηφίσει διότι υπάρχει συναίνεση και ομογνωμία στο ότι πρέπει να προστατευθεί όλος αυτός ο κόσμος. Όποιοι άλλοι έχουν συμφέροντα, ας τα βρουν μέσα από τα δικαστήρια ή εν πάση περιπτώσει υπάρχουν άλλοι τρόποι θεσμοθετημένοι που μπορούν ο καθένας μέσα από αυτούς να κινηθεί».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top