ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ: Αφαιρέθηκε από τον φάκελο η έκθεση για την μέρα που πέθανε ο πατέρας του!

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ: Αφαιρέθηκε από τον φάκελο η έκθεση για την μέρα που πέθανε ο πατέρας του!

Πήγε να πάρει την έκθεση για τον θάνατο του πατέρα του από το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και έλειπαν όλα τα σχετικά έγγραφα! Λες και δεν πέθανε ποτέ ο άνθρωπος.

Όλα όσα καταγράψαμε στις πιο πάνω αράδες, αποτελούν μέρος της καταγγελίας που έκανε στο ThemaOnline ο Γιώργος Μεσαρίτης και έχουν να κάνουν με τον θάνατο του πατέρα του, Κυριάκου, στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού στις 27 Δεκεμβρίου του 2014.

Του Φάνη Μακρίδη

Ο κ. Γιώργος Μεσαρίτης κατήγγειλε, συγκεκριμένα, ότι ενώ από τον Ιούνιο του 2015 είχε καταβάλει το ανάλογο αντίτιμο προκειμένου να εκδοθεί έκθεση, μέχρι σήμερα δεν την έχει λάβει. Σημειώστε ότι τα αίτια του θανάτου του πατέρα του, είναι πιθανόν να αποτελέσουν αντικείμενο δικαστικής διένεξης, καθώς λίαν συντόμως αναμένεται να γίνει θανατική ανάκριση για τις συνθήκες υπό τις οποίες απεβίωσε ο κ. Κυριάκος Μεσαρίτης.

Το πιο σκανδαλώδες της υπόθεσης, όμως, έχει να κάνει με την πρόσφατη επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης προκειμένου να ξεκαθαρίσει το θέμα. Όταν μετέβη εκεί στις 25 Αυγούστου ανακάλυψε πως τα έγγραφα που αφορούσαν την ημέρα εισαγωγής και θανάτου του πατέρα του δεν βρίσκονται στον ιατρικό του φάκελο!

«Είχαν κάνει διαβήματα ακόμη και μέσω υπουργείου Υγείας για να εκδοθεί η έκθεση. Θεώρησα πως έπρεπε να έχει γίνει και να με ενημερώσουν. Έτσι αποφάσισα να πάω το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης (25/08) για να ξεκαθαρίσω το θέμα» μας είπε αρχικά ο κ. Μεσαρίτης και πρόσθεσε: «Πήγα με την αρμόδια λειτουργό στο Αρχείο και ψάξαμε στο τομέα των διεκπεραιωμένων υποθέσεων. Όταν βρήκαμε τον φάκελο διαπιστώσαμε ότι έλειπαν όλα τα έγγραφα που αφορούσαν την ημέρα θανάτου του πατέρα μου. Η εισαγωγή, η φαρμακευτική αγωγή, τα έγγραφα για την έκδοση του πιστοποιητικού θανάτου, έλειπαν όλα…».

Και πρόσθεσε: «Λίγο αργότερα επικοινώνησα με τον υπεύθυνο του αρχείου των φακέλων. Με ενημέρωσε ότι ‘δεν υπάρχει στον φάκελο του πατέρα σου τίποτα για την ημέρα που εισήχθη και τελικά πέθανε’. Δεν ήταν σε θέση να μου δώσει εξήγηση».

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μεσαρίτης εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού στις 27 Δεκεμβρίου του 2014 και απεβίωσε την ίδια ημέρα μετά από ένεση που του χορηγήθηκε. Ο γιος του Γιώργος φρόντισε να προχωρήσει σε όλες τις νενομισμένες διαδικασίες για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του, προσλαμβάνοντας και ιδιώτη ιατροδικαστή. Επρόκειτο, μάλιστα, να γίνει θανατική ανάκριση στις 20 Ιουλίου, αλλά λόγω απουσίας του κ. Μεσαρίτη στο εξωτερικό η διαδικασία αναβλήθηκε.

*Η απόδειξη είσπραξης που βεβαιώνει ότι ο κ. Γιώργος Μεσαρίτης πλήρωσε το ανάλογο αντίτιμο για να εκδοθεί από το Γενικό Νοσοκομείο έκθεση για τα αίτια θανάτου του πατέρα του, Κυριάκου.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Δεν έχουν καμία απάντηση για το Υπόμνημα γενικότερα, που κατέθεσαν στην Ανακριτική Επιτροπή της Εκκλησίας της Κύπρου και ούτε για το δεδικασμένο από τις αποφάσεις που εξέδωσε ο Μητροπολίτης Ταμασού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείς σχετικά ο εκ των δικηγόρων των πέντε μοναχών, που απαρτίζουν την αδελφότητα, Αναστάσιος Βαβούσκος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top