ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πανικός στα Κατεχόμενα για την υπηκοότητα – Δείτε τι αναφέρει η Χουριέτ σε δημοσίευμα της

Πανικός στα Κατεχόμενα για την υπηκοότητα – Δείτε τι αναφέρει η Χουριέτ σε δημοσίευμα της

Αναστάτωση προκαλεί στα κατεχόμενα ο ισχυρισμός ότι η ισορροπία 4 προς 1 θα εφαρμοστεί και για τους νυν `πολίτες” του ψευδοκράτους, υποστηρίζει η εφημερίδα Χουριέτ, η οποία αναφέρει ότι θα ακυρωθεί η “υπηκοότητα” δεκάδων χιλιάδων `πολιτών` στα κατεχόμενα.

Η Χουριέτ αναφέρει ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ε/κ πλευράς, έπειτα από τη λύση στην Κύπρο θα μείνουν 734 χιλιάδες Ε/κ και 183 χιλιάδες Τ/κ, κάτι που σημαίνει ότι θα ακυρωθεί η `υπηκοότητα` δεκάδων χιλιάδων `πολιτών` στα κατεχόμενα καθώς ο πληθυσμός αυτή τη στιγμή φτάνει τις 280 χιλιάδες.

Η εφημερίδα παρουσιάζει δημοσίευμα της εφημερίδας `Πολίτης` για το θέμα και γράφει ότι αρμόδιοι που βρίσκονται κοντά στη τ/κ διαπραγματευτική ομάδα υποστηρίζουν ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και πως ισχύουν ακριβώς τα αντίθετα.

Σύμφωνα με τους αρμοδίους που επικαλείται η Χουριέτ, όλοι οι `πολίτες” των κατεχομένων, χωρίς να γίνεται διαχωρισμός αν είναι τουρκικής καταγωγής ή όχι, θα είναι πολίτες της νέας ομοσπονδίας μέλος της ΕΕ.

Μετά τη λύση οι Τούρκοι πολίτες θα έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης εισόδου, διακίνησης, εγκατάστασης και περιουσίας όπως οι Έλληνες πολίτες που είναι πολίτες της ΕΕ, ωστόσο για να μην χαλάσει η ισορροπία στο νησί θα ισχύσει το 4 προς 1.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top