Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποσύρονται από την κυπριακή αγορά ψεκαστήρες μπαταρίας - Δείτε φωτογραφίες

Αποσύρονται από την κυπριακή αγορά ψεκαστήρες μπαταρίας - Δείτε φωτογραφίες

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΤΕΕ) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων πληροφορεί τους εργοδότες, τα αυτοεργοδοτούμενα πρόσωπα και το καταναλωτικό κοινό ότι οι επικίνδυνοι ψεκαστήρες μπαταρίας που κυκλοφορούν στην κυπριακή αγορά, με το πιο κάτω σύστημα φόρτισης, ενέχουν κίνδυνο ηλεκτροπληξίας, φωτιάς και εγκαυμάτων (βλέπε Φωτογραφία 1).

Οι εν λόγω ψεκαστήρες θεωρούνται επικίνδυνοι, καθ’ ότι η έξοδος 12 Volt του φορτιστή (θηλυκό) έχει την τυπική IEC 230 Volt σύνδεση, ενώ η θύρα φόρτισης (αρσενικό) των 12 Volt είναι επίσης η τυπική IEC 230 Volt.

Ο χρήστης θα μπορούσε κατά λάθος να συνδέσει ένα καλώδιο τροφοδοσίας 230 Volt στη θύρα φόρτισης των 12 volt. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε βραχυκύκλωμα και υπερθέρμανση της μπαταρίας, προκαλώντας εγκαύματα, πυρκαγιά ή ηλεκτροπληξία.

Παρόμοιου είδους επικίνδυνο προϊόν εντοπίστηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα στοιχεία του έχουν καταχωρηθεί στο Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (RAPEX). Η Ανακοίνωση με αρ. A11/0018/19 του RAPEX είναι σχετική.

Το ΤΕΕ έκδωσε Ειδοποίηση Απόσυρσης για τους ψεκαστήρες με επωνυμία / αρ μοντέλου “KAOKEY / JN-MD16A” και “EARTH / ZQ-7002” που εντόπισε μετά από ελέγχους που έκανε.

Καλούνται οι χρήστες ψεκαστήρων μπαταρίας να ελέγξουν τους ψεκαστήρες τους και στην περίπτωση που εντοπίσουν το πιο πάνω σύστημα φόρτισης να επιστρέψουν τον ψεκαστήρα στον προμηθευτή.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποταθείτε στους αρμόδιους Λειτουργούς του Τμήματος στα τηλέφωνα 22879033 ή 22405604. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Υπ. Μεταφορών: Διέταξε έρευνα για τη φωτιά σε σχολικό - Τι έδειξαν οι έρευνες για τα προηγούμενα περιστατικά

Δικαιώθηκε δεύτερος κουρεμένος από το Δικαστήριο - Προχωρεί με έφεση η Νομική Υπηρεσία

Έκοψαν το γήπεδο για μήνες σε τρεις οπαδούς - Είχαν συλληφθεί πριν το ΑΠΟΕΛ-Απόλλων

Δίκη για την 21χρονη Έμμα: Ο δράστης την κατηγορεί ότι πετάχτηκε μπροστά του - «Θόλωσα και την εγκατέλειψα»

Βίντεο σοκ: Μαθητής στις ΗΠΑ έδειρε καθηγήτρια επειδή του πήρε την κονσόλα παιχνιδιού



Tα de facto, που γίνονται... τετελεσμένα

Tα de facto, που γίνονται... τετελεσμένα

Όταν τον περασμένο Οκτώβρη υπογραφόταν το κείμενο συναντίληψης για τη νεκρή ζώνη στην Πύλα, μεγάλο μέρος της πολιτικής σκηνής του τόπου, θεώρησε ότι το θέμα έληξε με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε. Σύντομα διαπιστώθηκε το αυτονόητο. Ότι η Τουρκία ποτέ δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top