ΔΙΕΘΝΗ

Εκουαδόρ: Δυνάμεις των ΗΠΑ θα μπορούν να επιχειρούν «για μικρό διάστημα» στο έδαφος της χώρας

Εκουαδόρ: Δυνάμεις των ΗΠΑ θα μπορούν να επιχειρούν «για μικρό διάστημα» στο έδαφος της χώρας

Ο υπουργός Εξωτερικών του Εκουαδόρ Γκουστάβο Μανρίκε δήλωσε την Τρίτη ότι στρατιωτικές μονάδες των ΗΠΑ θα συμμετέχουν σε επιχειρήσεις μικρής διάρκειας στη χώρα, λίγες ημέρες μετά την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Κίτο και Ουάσιγκτον για την αποστολή χερσαίων και ναυτικών δυνάμεων στο κράτος αυτό της Λατινικής Αμερικής για την πιο αποτελεσματική καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών.

Ο κ. Μανρίκε διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να εγκατασταθούν στη χώρα του ξένα στρατεύματα, απλά στρατιωτικοί των ΗΠΑ θα φτάνουν για μικρά διαστήματα, θα συμμετέχουν σε επιχειρήσεις και θα φεύγουν, ενώ σε κάθε περίπτωση θα βρίσκονται παρούσες εκουατοριανές αρχές και δεν τίθεται θέμα απώλειας εθνικής κυριαρχίας.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο επικεφαλής της διπλωματίας του Εκουαδόρ υποστήριξε ότι αποτελεί τιμή το γεγονός να είναι η χώρα του μέρος μιας συμφωνίας που θα ωφελήσει τον αγώνα για την εξάλειψη κάθε παράνομης δραστηριότητας στη θάλασσα.

«Η συμφωνία αυτή θα ενισχύσει τη διμερή συνεργασία, τις συντονισμένες ναυτικές επιχειρήσεις στον αγώνα κατά της διακίνησης ναρκωτικών και του διεθνούς εγκλήματος σε εθνικά ή διεθνή ύδατα» κατέληξε ο Γκουστάβο Μανρίκε.

Πηγή: Europa Press/ertnews

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top