ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει τις πύλες της η 62η Γιορτή του Κρασιού - Τί περιμένει τους επισκέπτες

Ανοίγει τις πύλες της η 62η Γιορτή του Κρασιού - Τί περιμένει τους επισκέπτες

Άφθονο κρασί και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιμένουν τους επισκέπτες της 62ης Γιορτής του Κρασιού, που αρχίζει σήμερα στο δημόσιο κήπο Λεμεσού και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.

Τα εγκαίνια της γιορτής θα τελέσει, στις 19:30 στο δημοτικό κηποθέατρο «Μάριος Τόκας», ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου, ενώ το πρόγραμμα θα εμπλουτίσουν τα χορευτικά συγκροτήματα του 16ου Ευρωμεσογειακού Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Λεμεσού. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής Λεμεσού ΤρακΑρτ.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής θα λειτουργήσουν, στο χώρο του δημόσιου κήπου, πέντε ταβέρνες με μουσική, ενώ για πρώτη φορά ο Δήμος Λεμεσού αποφάσισε τη λειτουργία περιπτέρων με «street food», δίνοντας περισσότερες επιλογές φαγητού στους επισκέπτες.

Ανάμεσα στις φετινές καινοτομίες είναι η κυκλοφορία του συλλεκτικού εμφιαλωμένου «Κρασιού της Γιορτής του Κρασιού», που θα πωλείται έναντι 10 ευρώ. Πρόκειται για 3.600 αριθμημένες φιάλες κρασιού, από την ποικιλία «Μαραθεύτικο», οι οποίες παρασκευάστηκαν με τη συνεργασία των τριών οινοβιομηχανιών ΚΕΟ, ΣΟΔΑΠ και ΛΟΕΛ.

Όπως και πέρσι, η Γιορτή του Κρασιού θα γιορταστεί και σε δυο κοινότητες της επαρχίας Λεμεσού. Αύριο Κυριακή θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο παραδοσιακό κρασοχώρι της Πάχνας, ενώ στις 15 Οκτωβρίου στο παραδοσιακό κουμανταροχώρι Αγίου Κωνσταντίνου.

Υπενθυμίζεται ότι η Εταιρεία Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού θα προσφέρει δωρεάν δρομολόγια λεωφορείων, προς τη Γιορτή του Κρασιού, ενώ το Υφυπουργείο Τουρισμού θα προσφέρει δωρεάν μεταφορά, με λεωφορεία, από Λευκωσία, Λάρνακα, Πάφο και Αγία Νάπα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top