ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Το δράμα ενός πατέρα, αγνοείται η γυναίκα και οι κόρες του - «Οι τρομοκράτες της Χαμάς μπήκαν σπίτι μας»

Πόλεμος στο Ισραήλ: Το δράμα ενός πατέρα, αγνοείται η γυναίκα και οι κόρες του - «Οι τρομοκράτες της Χαμάς μπήκαν σπίτι μας»

Τις στιγμές αγωνίας που βιώνει περιγράφει ο Yoni Asher, κάτοικος του χωριού Ganot Hadar στην περιοχή Sharon στο Ισραήλ ο οποίος αγνοεί την τύχη της συζύγου του και των δύο παιδιών του, μετά την εισβολή της Χαμάς με τους μαχητές της να μπαίνουν στο σπίτι τους.

Όπως περιγράφει ο ίδιος μιλώντας στο ynetnews.com, ο πατέρας κοριτσιών 3 και 5 ετών έχασε την επαφή με την οικογένειά του που επισκέφθηκε το Κιμπούτς Νιρ Οζ στα σύνορα με τη Γάζα, αφού τον ενημέρωσαν ότι τρομοκράτες είχαν διεισδύσει στο σπίτι του.

Ο Yoni Asher, δήλωσε το βράδυ του Σαββάτου ότι η σύζυγος και οι δύο κόρες του αγνοούνται, αφού επισκέφθηκαν την πεθερά του στο Kibbutz Nir Oz για τη γιορτή Simchat Torah. Ο Asher, δήλωσε ότι η σύζυγος και οι κόρες του επικοινώνησαν μαζί του όταν οι τρομοκράτες μπήκαν στο σπίτι και άρπαξαν τον σύντροφο της γιαγιάς και φοβάται ότι και αυτές μεταφέρθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας. «Ο εντοπισμός του τηλεφώνου της γυναίκας μου δείχνει ότι βρίσκεται στο Χαν Γιουνίς. Φοβάμαι ότι αυτή, οι δύο κόρες μας και η πεθερά μου βρίσκονται επίσης εκεί. Καμία από αυτές δεν έχει απαντήσει εδώ και πέντε ώρες», είπε.

 

 

Ο Asher σημείωσε ότι οι κόρες του είναι 3 και 5 ετών και πρόσθεσε: «Έχω επικοινωνήσει με όλες τις δυνάμεις ασφαλείας». Μετά από αρκετές ώρες, ο Asher είπε ότι είδε τη γυναίκα και τις κόρες του σε βίντεο που είχε διανείμει η Χαμάς από τη Γάζα.

«Λαμβάνουμε πολύ λίγες πληροφορίες και δεν μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με τους γείτονες, επειδή το δίκτυο επικοινωνίας έχει διακοπεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Χρειάζομαι αποδείξεις, ζητώ να πάει κάποιος από τις δυνάμεις ασφαλείας ή οποιοσδήποτε να πάει εκεί αυτοπροσώπως και να πάρει πληροφορίες για το πού βρίσκονται οι κόρες μου, η σύζυγος και η πεθερά μου», δήλωσε ο Asher στο Ynet.

"Απευθύνθηκα στη γερμανική πρεσβεία", αφηγήθηκε. "Η σύζυγός μου και η μητέρα της έχουν γερμανικά διαβατήρια. Επικοινώνησα με την αστυνομία για να υποβάλω επίσημη αναφορά, αλλά δεν λένε τίποτα".

Μετά την αιφνιδιαστική επίθεση στο Ισραήλ το πρωί του Σαββάτου, η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από βίντεο που φέρεται να δείχνουν Ισραηλινούς πολίτες να έχουν απαχθεί στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με την τρομοκρατική οργάνωση, υπάρχουν δεκάδες απαχθέντες και πτώματα.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top