ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ για Ισραήλ: Ετοιμότητα Κύπρου να παράσχει βοήθεια στον τομέα της υγείας - Αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε διάφορα σημεία

ΠτΔ για Ισραήλ: Ετοιμότητα Κύπρου να παράσχει βοήθεια στον τομέα της υγείας - Αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε διάφορα σημεία

Η κατάσταση στο Ισραήλ επηρεάζει ευρύτερα και την περιοχή και έχουν δοθεί οδηγίες ώστε να αυξηθούν οι έλεγχοι σε διάφορα σημεία στην Κύπρο, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στη Λεμεσό, μετά τη δεξίωση που δόθηκε στο πλαίσιο της έναρξης του Συνεδρίου «Ναυτιλιακή Κύπρος 2023», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς για την κατάσταση στο Ισραήλ είπε ότι «παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά την κατάσταση, έχουν ενεργοποιηθεί όλες οι εσωτερικές διαδικασίες που αφορούν την Κυπριακή Δημοκρατία σε τέτοιου είδους περιπτώσεις. Είμαστε σε επαφή με το Ισραήλ, με την ηγεσία στο Ισραήλ, αλλά και όχι μόνο, και με τα γειτονικά κράτη. Γιατί αυτό που συμβαίνει εκεί επηρεάζει ευρύτερα την περιοχή μας.

Την ίδια στιγμή έχουμε εκφράσει την ετοιμότητα μας να βοηθήσουμε ειδικότερα στον τομέα της υγείας, αν προκύπτουν οι οποιεσδήποτε ανάγκες. Όλοι παρακολουθούμε ότι συνεχώς προκύπτουν νέα δεδομένα σε σχέση με κόσμο, ο οποίος είναι σοβαρά τραυματισμένος. Άρα, ως Κυπριακή Δημοκρατία έχουμε εκφράσει την ετοιμότητα μας, αν θεωρείται αναγκαίο από πλευράς του Ισραήλ, να βοηθήσουμε στον συγκεκριμένο τομέα».

Ερωτηθείς αν τίθενται θέματα ασφάλειας για την Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «σίγουρα έχουν αυξηθεί οι σχετικοί έλεγχοι ειδικότερα σε συγκεκριμένα σημεία, όπως σε αεροδρόμια, λιμάνια, μαρίνες, η Διπλωματική Αποστολή του Ισραήλ και όχι μόνο, υπάρχει μια μεγάλη ισραηλινή κοινότητα στην Κύπρο. Έχουν δοθεί οδηγίες, ώστε να ενισχυθεί η ασφάλεια σε όλους αυτούς τους τομείς, το παρακολουθούμε, το αξιολογούμε καθημερινά και ελπίζω σύντομα, παρόλο που βλέπουμε την κατάσταση να συνεχίζεται, να υπάρξουν δεδομένα που να μας επιτρέψουν να αισιοδοξούμε ότι θα υπάρξει τερματισμός αυτής της κατάστασης».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top