ΔΙΕΘΝΗ

Κραυγή αγωνίας από τους γιατρούς στη Λωρίδα της Γάζας – «Αν σταματήσουν οι γεννήτριες, το νοσοκομείο θα γίνει ομαδικός τάφος»

Κραυγή αγωνίας από τους γιατρούς στη Λωρίδα της Γάζας – «Αν σταματήσουν οι γεννήτριες, το νοσοκομείο θα γίνει ομαδικός τάφος»

Κραυγή αγωνίας από τους γιατρούς των υπερπληθυσμένων νοσοκομείων στη Λωρίδα της Γάζας που αντιμετωπίζει ανθρωπιστική και υγειονομική καταστροφή μετά την ολοκληρωτική πολιορκία που της επέβαλε το Ισραήλ.

«Αν σταματήσουν οι γεννήτριες, αυτό το νοσοκομείο θα γίνει ομαδικός τάφος» προειδοποιεί ο Muhammad Abu Salima, διευθυντής του νοσοκομείου Al Shifa στη Γάζα, με τον υπεύθυνο ιατρό της μονάδας των νεογνών Naser Bulbul να προσθέτει: «Οι περισσότερες περιπτώσεις στη μονάδα εξαρτώνται από την ηλεκτρική ενέργεια και από τεχνητή αναπνοή. Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, η καταστροφή θα συμβεί μέσα σε πέντε λεπτά» μιλώντας στο AP.

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Associated Press (AP) (@apnews)

Διεθνής έκκληση
Οι ιατρικές εγκαταστάσεις της Γάζας βρίσκονται σε κρίση αφού το Ισραήλ διέκοψε την ηλεκτροδότηση, τη διέλευση τροφίμων και καυσίμων στην περιοχή, με το νοσοκομείο Al-Shifa να παλεύει με συνεχείς διακοπές ρεύματος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και την ασφάλεια των ασθενών.

«Η Γάζα αντιμετωπίζει ανθρωπιστική και υγειονομική καταστροφή», ανέφερε ο Παλαιστίνιος υπουργός Υγείας Μάι αλ-Κάιλα σε δήλωσή του, καλώντας όλες τις χώρες και τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων να βοηθήσουν για την άμεση είσοδο ιατρικής και επείγουσας βοήθειας στον αποκλεισμένο παλαιστινιακό θύλακα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, από την πλευρά του, προειδοποιεί για τον κίνδυνο που ενέχει η μετακίνηση νοσοκομειακών ασθενών από τη βόρεια Γάζα. Ο ΠΟΥ υποστηρίζει πως το να μετακινηθούν ασθενείς των οποίων η κατάσταση είναι σοβαρή ισοδυναμεί με «θανατική καταδίκη».

«Υπάρχουν σοβαρά άρρωστοι άνθρωποι των οποίων οι τραυματισμοί σημαίνουν ότι οι μόνες πιθανότητες επιβίωσής τους είναι να βρίσκονται σε μηχανική υποστήριξη, όπως μηχανικοί αναπνευστήρες. Έτσι, η μετακίνηση αυτών των ανθρώπων είναι θανατική καταδίκη. Το να ζητάς από τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας να το κάνουν αυτό είναι κάτι παραπάνω από σκληρό» αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Τάρικ Γιασάρεβιτς για τα νοσοκομεία στη Γάζα.

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Τσουχτερό πρόστιμο χιλιάδων ευρώ σε 55χρονο - Είχε στην κατοχή του αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται υπό όρους - Διαφώνησε ο Εισαγγελέας



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top