ΔΙΕΘΝΗ

Έναν έναν εξουδετερώνει τους επικεφαλής της Χαμάς ο ισραηλινός στρατός

Έναν έναν εξουδετερώνει τους επικεφαλής της Χαμάς ο ισραηλινός στρατός

Σημαντικό χτύπημα στη Χαμάς κατάφεραν οι ισραηλινές δυνάμεις, σκοτώνοντας ένα από τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Παλαιστινιακής Πολεμικής Αεροπορίας, που διαδραμάτισε ενεργό ρόλο την αιματοχυσία του περασμένου Σαββάτου στο Ισραήλ.

Ο Μεράντ Αμπού Μεράντ ήταν στην ουσία ο «ενορχηστρωτής» της αιφνιδιαστικής επίθεσης της παλαιστινιακής σουνιτικής οργάνωσης που οδήγησε στον θάνατο χιλιάδες Ισραηλινούς.

Την ίδια ώρα, ένα ακόμη ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, ο άνθρωπος που καθοδήγησε την αιματηρή επίθεση στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, σκοτώθηκε από τον ισραηλινό στρατό, ανακοινωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

«Ένας διοικητής της μονάδας Νούσμπα (ειδικές ναυτικές δυνάμεις της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, Εζεντίν αλ Κασάμ), που διεξήγαγε την επίθεση εναντίον των ισραηλινών κοινοτήτων κοντά στη Λωρίδα της Γάζας το περασμένο Σαββατοκύριακο, σκοτώθηκε σε αεροπορική επίθεση» ανέφερε ο εκπρόσωπος σε αυτήν την ανακοίνωση.

 
Η πληροφορία για τον θάνατο αυτού του Παλαιστίνιου, του Αλί αλ Καντί, στη Γάζα, βασίζεται σε στοιχεία που συνέλεξαν ο στρατός και η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ (Σιν Μπετ).

Ο Αλί αλ Καντί είχε αποφυλακιστεί από τις ισραηλινές αρχές στο πλαίσιο μιας ανταλλαγής κρατουμένων που συμφωνήθηκε για την απελευθέρωση του Γαλλοϊσραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ. Ο τελευταίος είχε απαχθεί στις 25 Ιουνίου 2006 από τη Χαμάς και αφέθηκε ελεύθερος στις 18 Οκτωβρίου 2011, έχοντας περάσει πεντέμισι χρόνια σε αιχμαλωσία στη Λωρίδα της Γάζας.

Μια πηγή προσκείμενη στη Χαμάς, που ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, αρνήθηκε να σχολιάσει τον θάνατο του διοικητή με το όνομα Άλι αλ Καντί και δεν έδωσε καμία άλλη πληροφορία για την τύχη του. Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, ο 37χρονος Αλ Καντί κατάγεται από τη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης και απελάθηκε στη Γάζα στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων για την απελευθέρωση του Γκιλάντ Σαλίτ. Η Χαμάς επιβεβαίωσε ότι είναι ο διοικητής της μονάδας «Νούσμπα».

Υπενθυμίζεται ότι, στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, σκοτώθηκε από την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ακόμα ένας υψηλόβαθμος στρατιωτικός αξιωματούχος του ισλαμιστικού παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς.

«Στη διάρκεια επιχείρησης της Πολεμικής Αεροπορίας που πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες 24 ώρες, επλήγησαν βάσεις διοίκησης της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς. Στη διάρκεια αυτής της επιχείρησης σκοτώθηκε ο Μεράντ Αμπού Μεράντ, επικεφαλής των αεροπορικών επιχειρήσεων (της Χαμάς) στην πόλη της Γάζας, υπεύθυνος για ένα μεγάλο μέρος της φονικής επίθεσης που εξαπολύθηκε το Σάββατο εναντίον του Ισραήλ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top