ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτσι λειτουργούν οι κυβερνητικοί σέρβερς στη CYTA - Οι όροι ασφαλείας και ο 24/7 έλεγχος - Όσα ανέφερε ο Υφυπουργός Έρευνας στο «Τ»

Έτσι λειτουργούν οι κυβερνητικοί σέρβερς στη CYTA - Οι όροι ασφαλείας και ο 24/7 έλεγχος - Όσα ανέφερε ο Υφυπουργός Έρευνας στο «Τ»

Στην CYTA βρίσκονται πλέον οι κυβερνητικοί σέρβερς που μέχρι πρωτίστως στεγάζονταν στο Υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα, μετά την διαρροή νερού που σημειώθηκε τον περασμένο Απρίλιο στον χώρο του Υπουργείου, κρίθηκε αναγκαίο όπως μετακινηθούν, αφού είχε προκληθεί σωρεία προβλημάτων λόγω το ότι επηρεάστηκαν οι κυβερνητικές ιστοσελίδες, που λειτουργούν μέσω των διακομιστών.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Φίλιππος Χατζηζαχαρία, ανέφερε ότι η μεταφορά των διακομιστών στην CYTA κύλησε ομαλά και όλες οι διαδικασίες τρέχουν εξαιρετικά αυτή την στιγμή.

«Υπήρξε κάποια διαδικασία μέχρι να μεταφερθούν ωστόσο μεταφέρθηκαν. Ήταν μεγαλεπήβολο έργο το οποίο πήρε σάρκα και οστά μέσα στο φθινόπωρο, όπως άλλωστε είχαμε πει από την πρώτη μέρα», πρόσθεσε.

Πώς λειτουργούν οι κυβερνητικοί σέρβερς στη CYTA

Ερωτηθείς για τις εγκαταστάσεις στις οποίες βρίσκεται το δίκτυο των κυβερνητικών σέρβερς στη CYTA, ο κ. Χατζηζαχαρία ανέφερε ότι πρόκειται για ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ο οποίος προνοεί όλα τα διεθνή πρότυπα, όπως το ISO27001.

Συνεχίζοντας, ο κ. ανέφερε ότι στον συγκεκριμένο χώρο τηρούνται όλοι οι όροι ασφάλισης που πρέπει να υπάρχουν.

«Οι άνθρωποι που δικαιούνται να μπουν μέσα είναι συγκεκριμένοι και χρειάζονται χρειάζεται ταυτοποίηση και κωδικό πρόσβασης ενώ 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και εφτά 7 μέρες την βδομάδα υπάρχουν άτομα της ασφάλειας της CYTA που προσέχουν τα συστήματα. Αν συμβεί το οτιδήποτε εμείς έχουμε λάβει τα μέτρα μας», επεσήμανε.

Επιπλέον, στον χώρο υπάρχουν κάμερες και πυροσβεστήρες ενώ εξασφαλίστηκε και εφεδρικό δίκτυο (back up).

Πόσο στοίχισε η αντικατάσταση των συστημάτων

Αναφορικά με το κόστος της μεταφοράς των κυβερνητικών σέρβερς στην CYTA, ο κ. Χατζηζαχαρία σημείωσε ότι δεν στοίχισε κάτι πέρα από το ποσό της αντικατάστασης των συστημάτων τα οποία είχαν πληγεί από την διαρροή νερού.

«Στοίχισε γύρω στις 120.000 ευρώ η αντικατάσταση των νεκρών συστημάτων που πλέον δεν μπορούσαν να μπουν σε λειτουργία», επεσήμανε.

Όπως τόνισε ο Υφυπουργός, πέραν του ποσού αντικατάστασης, δεν υπήρξε άλλο οικονομικό κόστος, με το οποίο θα επιβαρυνθεί ο φορολογούμενος πολίτης.

«Είχαμε βρει σύμβαση του 2019, μεταξύ της CYTA και του Τμήματος Υπηρεσιών Πληροφορικής, η οποία προνοούσε, σε παράγραφό της, την φύλαξη δικτύου δια δωρεάς», είπε καταληκτικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Η Κύπρος διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη βαθιά της γνώση για τη Μέση Ανατολή, ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην «Καθημερινή», φέρνοντας ως παράδειγμα την επίσκεψή της την ερχόμενη εβδομάδα στο Λίβανο με τον Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top