ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αντιμετώπιση διαφευγόντων φορολογικών εσόδων περιλαμβάνει εναρμονιστικός νόμος

Αντιμετώπιση διαφευγόντων φορολογικών εσόδων περιλαμβάνει εναρμονιστικός νόμος

Στην αντιμετώπιση διαφευγόντων φορολογικών εσόδων από συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω ψηφιακών πλατφορμών αποσκοπεί μεταξύ άλλων εναρμονιστικός νόμος που ψήφισε η Βουλή.

Πρόκειται για τροποποίηση του περί Διοικητικής Συνεργασίας στον Τομέα της Φορολογίας Νόμου, ώστε να επιτευχθεί εναρμόνιση με την πράξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο «Οδηγία (ΕΕ) 2021/514 του Συμβουλίου της 22ας Μαρτίου 2021 για την τροποποίηση της οδηγίας 2011/16/ΕΕ σχετικά με τη διοικητική συνεργασία στον τομέα της φορολογίας» (Οδηγία 2021/514).

Όπως αναφέρεται στην Έκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού, οι ρυθμίσεις αποσκοπούν στην αντιμετώπιση διαφευγόντων φορολογικών εσόδων από συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω ψηφιακών πλατφορμών, καθώς και στη βελτίωση υφιστάμενων διατάξεων του βασικού νόμου που αφορούν στη διοικητική συνεργασία μεταξύ των φορολογικών αρχών της Δημοκρατίας και άλλων κρατών μελών.

Σημειώνεται ότι η Δημοκρατία όφειλε να εναρμονιστεί με την Οδηγία 2021/514 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2022, ωστόσο το υπό αναφορά νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή στις 27 Απριλίου 2023.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top