ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλη Οκτωβρίου παίρνει μπρος το Σχέδιο «Ενοίκιο έναντι Δόσης» - Πόσοι δανειολήπτες αναμένεται να επωφεληθούν

Τέλη Οκτωβρίου παίρνει μπρος το Σχέδιο «Ενοίκιο έναντι Δόσης» - Πόσοι δανειολήπτες αναμένεται να επωφεληθούν

Περί τα τέλη Οκτωβρίου και μετά την υπογραφή σχετικής συμφωνίας με τις τράπεζες και τις εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων που θα συμμετάσχουν σε αυτό, θα αρχίσει η υλοποίηση του Σχεδίου «Ενοίκιο έναντι Δόσης».

Όπως ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Παντελή, κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2024 στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, έχουν ετοιμαστεί τηλεοπτικά σποτ, ενώ σύντομα θα λειτουργήσει τηλεφωνικό κέντρο για υποβοήθηση του κοινού.

Ο κ. Παντελή αφού υπενθύμισε ότι φορέας υλοποίησης του Σχεδίου θα είναι η ΚΕΔΙΠΕΣ, εκτίμησε ότι από αυτό θα επωφεληθούν 2.500 με 3.000 νοικοκυριά, εκ των οποίων τα 1.000 αφορούν πρόσωπα που έκαναν αίτηση για ένταξη στο Σχέδιο «ΕΣΤΙΑ» αλλά κρίθηκαν μη βιώσιμοι.

Οι δικαιούχοι

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τις πρόνοιες του Σχεδίου, όπως αυτό εγκρίθηκε, τόσο από την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και από το Υπουργικό Συμβούλιο, δικαιούχοι θα είναι:

1/ λήπτες κοινωνικών παροχών οι οποίοι είχαν μη εξυπηρετούμενα δάνεια στις 31/12/2021, και τα οποία παρέμειναν μη εξυπηρετούμενα στις 31/12/2022, με εξασφάλιση την κύρια κατοικία αγοραίας αξίας μέχρι 250.000 ευρώ.
*Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τις πρόνοιες του Σχεδίου, στους δικαιούχους περιλαμβάνονται όσοι λαμβάνουν:
• Δημόσιο Βοήθημα
• Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα
• Επίδομα Βαριάς Κινητικής Αναπηρίας
• Επίδομα Φροντίδας σε Παραπληγικά και Τετραπληγικά Άτομα
• Χορηγία σε Τυφλούς
• Επίδομα Διακίνησης σε Αιμοκαθαιρόμενους Νεφροπαθείς και σε Άτομα με Θαλασσαιμία
• Επίδομα Τέκνου με ετήσιο μεικτό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 19.500 ευρώ και αξία λοιπής ακίνητης ιδιοκτησίας μέχρι 100.000 ευρώ
• Επίδομα τέκνου για πολύτεκνη ή τρίτεκνη οικογένεια για τρία εξαρτώμενα παιδιά και άνω
• Επίδομα μονογονεϊκής οικογένειας
• Επίδομα Συνταξιούχου με Χαμηλά Εισοδήματα
• Σύνταξη Ανικανότητας

2/ όλοι οι αιτητές στα Σχέδια Εστία και Οικία, οι οποίοι αξιολογήθηκαν ως επιλέξιμοι αλλά μη βιώσιμοι με αγοραία αξία κύριας κατοικίας μέχρι 350.000 ευρώ, και

3/ πρόσωπα που έχουν ενταχθεί στα Σχέδια Εστία και Οικία και των οποίων η ένταξη στη συνέχεια τερματίστηκε λόγω μη συμμόρφωσης με τα εν λόγω Σχέδια.

Μ.ΑΔ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

Δεν έχει προγραμματιστεί ταξίδι της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο, δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΓΓ, Φαρχάν Χακ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ενώ στις 19 Ιουνίου είχε αναφερθεί σε προσεχές ταξίδι της κ. Ολγκίν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top