ΔΙΕΘΝΗ

Αδερφή ομήρου της Χαμάς θυμάται την τελευταία τους συνομιλία – «Νιώθω ότι είναι το τέλος» - Βίντεο

Αδερφή ομήρου της Χαμάς θυμάται την τελευταία τους συνομιλία – «Νιώθω ότι είναι το τέλος» - Βίντεο

Ώρες αγωνίας εξακολουθούν να ζουν οι συγγενείς ομήρων της Χαμάς, που δεν έχουν κανένα νέο για την τύχη των δικών τους ανθρώπων, δύο και πλέον εβδομάδες από την επίθεση στο Ισραήλ.

Η Ofri Bibas Levy, της οποίας ο αδελφός Yarden Bibas, η σύζυγός του Shiri και τα δύο παιδιά απήχθησαν από τη Χαμάς περιέγραψε στο Sky News την απελπιστική συνομιλία που είχε με τον αδερφό της στο WhatsApp, ενώ η Χαμάς έκανε εισβολή στο κιμπούτς του.

Ο αδερφός της, είπε, έστειλε μήνυμα για να ενημερώσει την οικογένειά του ότι κατευθύνονται στο δωμάτιο ασφαλείας. Όπως εξήγησε, μένοντας στα σύνορα με τη Γάζα, οι επιθέσεις με ρουκέτες είναι τακτικό φαινόμενο. Αργότερα όμως έμαθαν ότι η Χαμάς εισέβαλε στο κιμπούτς, πυροβολώντας πολίτες και καίγοντας σπίτια.

«Είμαι τρομοκρατημένος, νιώθω ότι είναι το τέλος»

«Του είπα να κρατήσει τα παιδιά ήσυχα. Μου είπε “προσπαθούμε, αλλά είναι δύσκολο, είναι μωρά”. Είπε ότι άκουγε πολλούς πυροβολισμούς ακριβώς έξω από το σπίτι τους και τρομοκράτες να ουρλιάζουν στα αραβικά. Τους είπα ξανά να κάνουν ησυχία», είπε η γυναίκα.

Τότε, περιέγραψε τα όσα έγραψαν τα δύο αδέρφια στη συνέχεια. «Και τότε είπε “είμαι τρομοκρατημένος. Νιώθω ότι είναι το τέλος”. Έγραψε σε μένα, τον πατέρα μου και τη μητέρα μου “Σας αγαπώ”. Εγώ του έγραψα “Σκάσε… μην το λες αυτό. Μην πεις αντίο”».

Δέκα λεπτά αργότερα, έλαβε νέο μήνυμα από τον αδερφό της που της έγραψε ότι η Χαμάς έρχεται. Στη συνέχεια δεν είχε νέα του.

«Δεν ξέρουμε τίποτα, πού κρατούνται, αν βασανίζονται»

Η οικογένεια ζει δύσκολες στιγμές. Από φωτογραφίες και βίντεο που δημοσίευσε η Χαμάς είδαν ότι έχουν απαχθεί, όμως δεν ξέρουν τίποτα για την τύχη τους.

«Δεν ξέρουμε τίποτα για το πού κρατούνται, αν τα μωρά έχουν φαγητό… Δεν ξέρουμε αν βασανίζονται, δεν ξέρουμε τίποτα».

Όσον αφορά στην απελευθέρωση των δύο ομήρων το Σαββατοκύριακο, η γυναίκα είπε ότι έχει «ανάμεικτα συναισθήματα».

«Φυσικά και χαιρόμαστε γι' αυτούς, αλλά όλα αυτά είναι μέρος της προπαγάνδας της Χαμάς. Δεν νομίζω ότι είναι ένα βήμα προς οποιαδήποτε διαπραγμάτευση», δήλωσε.

Πάντως, μέσα από τηλεοπτικό αέρα, έστειλε το δικό της μήνυμα στη Χαμάς, που κρατά ομήρους τα μέλη της οικογένειάς της. «Κρατήστε τους ασφαλείς. Τους αγαπάμε, μας λείπουν, τους θέλουμε πίσω», είπε.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top