ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2024 - ΔΗΠΑ: Πρόθεση να κατέβει με πλήρη ψηφοδέλτια στις Δημοτικές - Διεκδικεί αυτόνομα θέση στο Ευρωκοινοβούλιο

Εκλογές 2024 - ΔΗΠΑ: Πρόθεση να κατέβει με πλήρη ψηφοδέλτια στις Δημοτικές - Διεκδικεί αυτόνομα θέση στο Ευρωκοινοβούλιο

Συνεχίζει τη διαβούλευση η Δημοκρατική Παράταξη (ΔΗΠΑ), τόσο σε επαρχιακό όσο και τοπικό επίπεδο, για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων της για τις θέσεις Δημοτικών Συμβούλων και Σχολικών Εφόρων.

Όπως δήλωσαν στο ThemaOnline πηγές από τη ΔΗΠΑ, πρόθεση είναι να κατέλθει στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με πλήρη ψηφοδέλτια σε όλες τις επαρχίες και κοινότητες.

Στόχος της ΔΗΠΑ είναι να υπάρχει επαρκής εκπροσώπηση της σε όλους τους Δήμους και Κοινότητες. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποια απόφαση για συγκεκριμένα ονόματα και υποψηφίους. Τα ίδια δεδομένα ισχύουν και για τις Ευρωεκλογές.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την επισημοποίηση και ανακοίνωση των ψηφοδελτίων. Προσπάθεια, φυσικά, είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία το συντομότερο δυνατό έτσι ώστε να ετοιμαστεί και η Παράταξη και οι υποψήφιοι για να μπουν δυναμικά στην προεκλογική περίοδο της νέας χρονιάς», τόνισαν οι πηγές.

Συνεργασία με άλλες δυνάμεις

Σύμφωνα με τις πηγές, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τις εκλογές. Ο διάλογος με τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους της Παράταξης είναι συνεχής, καθώς και με άλλα οργανωμένα σύνολα και μεμονωμένες προσωπικότητες, στο πλαίσιο των εργασιών της Παράταξης.

Αναφορικά με τις Ευρωεκλογές, η ΔΗΠΑ έχει ήδη αποφασίσει να κατέλθει αυτόνομα, με ξεκάθαρο στόχο να κερδίσει μια έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να συμμετέχει στην πολιτική ομάδα του RENEW EUROPE, όντας η πρώτη πολιτική δύναμη της Κύπρου που θα συμμετέχει στο Ευρωκοινοβούλιο με την ομάδα των Φιλελευθέρων Δημοκρατών.

Σημειώνεται πως η ΔΗΠΑ έχει ήδη εκδηλώσει επίσημα την πρόθεση της να προβεί σε συνεργασίες με άλλα κόμματα στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μόνο για τις θέσεις Δημάρχων, Αντιδημάρχων και Προέδρων Επαρχιακών Συμβουλίων. Ταυτόχρονα, έχει ξεκαθαρίσει ότι οποιαδήποτε συνεργασία επιτευχθεί δεν θα έχει οριζόντια εφαρμογή, δηλαδή δεν θα ισχύει για όλους τους Δήμους ή Κοινότητες. Ήδη έγιναν επαφές σε επίπεδο Προέδρων των κομμάτων με το ΔΗΣΥ, το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ, με σκοπό να ανταλλαγούν απόψεις και να διερευνηθούν οι πιθανότητες συνεργασίας.

Τα κριτήρια για υποψηφίους

Η ΔΗΠΑ έχει πρόθεση να παρουσιάσει ψηφοδέλτια τα οποία θα αντανακλούν τις δικές της πολιτικές θέσεις, καθώς και το πολιτικό ύφος που συνάδει με την Παράταξη, αυτό της μετριοπάθειας, της σωφροσύνης, της σύνεσης και της συναίνεσης. Ο κάθε υποψήφιος πρέπει να έχει προτεραιότητα να προσφέρει με καθαρότητα και εντιμότητα, να υπηρετήσει τη θέση και το καλώς νοούμενο συμφέρον της, καθώς και να δείξει ετοιμότητα να υπηρετήσει το γενικότερο καλό της χώρας, αναδεικνύοντας με τη δράση του εκείνα τα προσόντα που θα δικαιώνουν την επιλογή των πολιτών στο πρόσωπο του.

Οι προκλήσεις που φέρνει η μεταρρύθμιση στην ΤΑ

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως θεσμός που εκπροσωπεί και εκφράζει την τοπική εξουσία του λαού και συνδετικός κρίκος της κάθε τοπικής κοινωνίας με την εκτελεστική εξουσία, πρέπει να έχει προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης, όπου γεωγραφικές περιοχές συνενώνονται και δημιουργούν νέες τοπικές αρχές, οι προκλήσεις αφορούν τόσο την εύρυθμη λειτουργία των νέων Δήμων, όσο και την ανταπόκριση στην αποστολή τους με τρόπο που να είναι αποδοτικός, μειώνοντας το κόστος και αυξάνοντας τους ρυθμούς ανταπόκρισης και εκτέλεσης των υποχρεώσεων τους, με μείωση της γραφειοκρατίας και αύξηση του οφέλους για τους πολίτες, διατηρώντας ταυτόχρονα μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top