ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το φορτηγό πλοίο που κατασχέθηκε στην Κρήτη αγκυροβόλησε τον Αύγουστο στο λιμάνι Αμμοχώστου

Το φορτηγό πλοίο που κατασχέθηκε στην Κρήτη αγκυροβόλησε τον Αύγουστο στο λιμάνι Αμμοχώστου

Στο κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου αγκυροβόλησε για λίγες μέρες εντός του Αυγούστου, το φορτηγό πλοίο HADDAD 1, με σημαία Βολιβίας, που κατασχέθηκε ανοιχτά της Κρήτης από το ελληνικό Λιμενικό Σώμα, με φορτίο όπλα που φέρεται να προορίζονταν για το ISIS στη Λιβύη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Κίπρις, το πλοίο είχε πάει στο τουρκικό λιμάνι της Αλεξανδρέττας από την Αίγυπτο και από εκεί βρέθηκε στο λιμάνι της Αμμοχώστου μεταξύ 18 και 24 Αυγούστου. Μετά την αναχώρησή του από το κατεχόμενο λιμάνι, το πλοίο πήγε πίσω στην Αλεξανδρέττα και στις 29 Αυγούστου αναχώρησε από εκεί για την πόλη Μισράτα της Λιβύης.

Σύμφωνα με Έλληνα δημοσιογράφο τοπικής εφημερίδας στα Χανιά, στο πλοίο έγινε έρευνα από ειδικές δυνάμεις και εντοπίστηκαν 12 κοντέινερ με όπλα, πυρομαχικά και εκατοντάδες σφαίρες των 9 mm.

Ο Τ/κ διευθυντής της εταιρείας Sabah Shipping που βοήθησε στην αγκυροβόληση του HADDAD 1 στην Αμμόχωστο ανέφερε στην Κίπρις ότι κατά την παραμονή του στο λιμάνι, το πλοίο δεν προέβη σε φορτοεκφόρτωση, αλλά παρέμεινε λόγω προβλημάτων με τα ναύλα. Δήλωσε ότι τα όπλα που έφερε το πλοίο ήταν κυνηγετικά, πράγμα που έκανε και στο παρελθόν. Ο καπετάνιος του πλοίου φέρεται να δήλωσε στις ελληνικές Αρχές ότι το φορτίο ήταν “πλαστικά υλικά”. Το πλοίο βρίσκεται στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου διεξάγονται περαιτέρω έρευνες ενώ έχει συλληφθεί όλο το προσωπικό που προέρχεται από την Ινδία, την Αίγυπτο και τη Συρία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Επ. Λεμεσού - Προχώρησε με ανάκληση προσωπικού η Πυροσβεστική - Δείτε βίντεο

Δεύτερη τραγωδία στις Φυλακές: Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όμως δεν τα κατάφερε

Ανείπωτη θλίψη – Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Παναγιώτης «Η μέρα δεν ξημέρωσε πολύ καλά»

Παραιτήθηκε από τους Οικολόγους η Έφη Ξάνθου - «Δεν μετανιώνω για τα 23 χρόνια που αφιέρωσα στο Κίνημα»

Καραγιάννης και Κωστρίκκης στο «Τ»: Να ανησυχούμε από την απόσυρση του AstraZeneca; - Όσα αναφέρουν



ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

Την απόρριψη του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά την πρόταση της Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, για τριμερή συνάντηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top