Το φορτηγό πλοίο που κατασχέθηκε στην Κρήτη αγκυροβόλησε τον Αύγουστο στο λιμάνι Αμμοχώστου

Το φορτηγό πλοίο που κατασχέθηκε στην Κρήτη αγκυροβόλησε τον Αύγουστο στο λιμάνι Αμμοχώστου

Στο κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου αγκυροβόλησε για λίγες μέρες εντός του Αυγούστου, το φορτηγό πλοίο HADDAD 1, με σημαία Βολιβίας, που κατασχέθηκε ανοιχτά της Κρήτης από το ελληνικό Λιμενικό Σώμα, με φορτίο όπλα που φέρεται να προορίζονταν για το ISIS στη Λιβύη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Κίπρις, το πλοίο είχε πάει στο τουρκικό λιμάνι της Αλεξανδρέττας από την Αίγυπτο και από εκεί βρέθηκε στο λιμάνι της Αμμοχώστου μεταξύ 18 και 24 Αυγούστου. Μετά την αναχώρησή του από το κατεχόμενο λιμάνι, το πλοίο πήγε πίσω στην Αλεξανδρέττα και στις 29 Αυγούστου αναχώρησε από εκεί για την πόλη Μισράτα της Λιβύης.

Σύμφωνα με Έλληνα δημοσιογράφο τοπικής εφημερίδας στα Χανιά, στο πλοίο έγινε έρευνα από ειδικές δυνάμεις και εντοπίστηκαν 12 κοντέινερ με όπλα, πυρομαχικά και εκατοντάδες σφαίρες των 9 mm.

Ο Τ/κ διευθυντής της εταιρείας Sabah Shipping που βοήθησε στην αγκυροβόληση του HADDAD 1 στην Αμμόχωστο ανέφερε στην Κίπρις ότι κατά την παραμονή του στο λιμάνι, το πλοίο δεν προέβη σε φορτοεκφόρτωση, αλλά παρέμεινε λόγω προβλημάτων με τα ναύλα. Δήλωσε ότι τα όπλα που έφερε το πλοίο ήταν κυνηγετικά, πράγμα που έκανε και στο παρελθόν. Ο καπετάνιος του πλοίου φέρεται να δήλωσε στις ελληνικές Αρχές ότι το φορτίο ήταν “πλαστικά υλικά”. Το πλοίο βρίσκεται στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου διεξάγονται περαιτέρω έρευνες ενώ έχει συλληφθεί όλο το προσωπικό που προέρχεται από την Ινδία, την Αίγυπτο και τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Το Ιράν περνά στην αντεπίθεση

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Το Ιράν περνά στην αντεπίθεση

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να μπαίνουν στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Αμερικανικά βομβαρδιστικά χτύπησαν τα ξημερώματα τρεις βασικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Μεταξύ αυτών, το υπόγειο συγκρότημα του Φορντό, το μεγάλο εργοστάσιο εμπλουτισμού της Νατάνζ και μια εγκατάσταση κοντά στο Ισφαχάν. Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι το Φορντό καταστράφηκε πλήρως, καλώντας παράλληλα τους Ιρανούς σε ειρήνη, διαφορετικά – όπως είπε – τα επόμενα χτυπήματα θα είναι ισχυρότερα. Αποφασισμένο για αντίποινα εμφανίζεται το Ιράν. Με έντονη ανησυχία παρακολουθεί η διεθνής κοινότητας τις εξελίξεις υπό το φόβο για ευρύτερη περιφερειακή σύρραξη στην περιοχή.