ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν ήξερα ότι μετέφερα ανθρώπους», λέει ο οδηγός του φορτηγού της φρίκης στην Αυστρία

«Δεν ήξερα ότι μετέφερα ανθρώπους», λέει ο οδηγός του φορτηγού της φρίκης στην Αυστρία

Οι αυστριακές εισαγγελικές αρχές αναμένεται να δώσουν την Πέμπτη στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα από τη νεκροτομή των θυμάτων.

Ότι δεν γνώριζε πως μετέφερε ανθρώπους, υποστηρίζει ο Βούλγαρος οδηγός του φορτηγού-ψυγείου της φρίκης στο οποίο βρέθηκαν νεκροί 71 πρόσφυγες την περασμένη εβδομάδα σε αυτοκινητόδρομο της Αυστρίας.

Κι όμως ο 32χρονος Τσβέταν Τσβετάνο είπε ότι αγνοούσε ότι μετέφερε ανθρώπους στο πίσω μέρος του οχήματος που ήταν ερμητικά σφραγισμένο.

Πάντως, το δικαστήριο της Μοντάνα, στη βορειοδυτική Βουλγαρία, αποφάσισε να παρατείνει την προφυλάκιση του Τσβετάνοφ ο οποίος συνελήφθη την Δευτέρα στην πόλη Λομ της βόρειας Βουλγαρίας, κατόπιν διεθνούς εντάλματος που εξέδωσαν οι αυστριακές αρχές. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται ότι η Βιένη θα ζητήσει την έκδοση του οδηγού.

Ο Τσβέταν Τσβετάνοφ κατηγορείται για «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση και λαθρεμπόριο και ανθρωποκτονία εκ προμελέτης 71 ανθρώπων», όπως διευκρίνισε η εκπρόσωπος της βουλγαρικής εισαγγελίας, Νίνα Μπορίσοβα, ενώ άλλοι πέντε άνδρες, τέσσερις Βούλγαροι και ένας Αφγανός, κρατούνται για την ίδια υπόθεση στην Ουγγαρία.

Σημειώνεται πως το φορτηγό βρέθηκε εγκαταλειμμένο σε έναν αυτοκινητόδρομο της Αυστρίας και οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα σε αυτό 71 πτώματα, πιθανότατα Σύρων προσφύγων, μεταξύ των οποίων ήταν και τέσσερα παιδιά.

Οι αυστριακές εισαγγελικές αρχές αναμένεται να δώσουν την Πέμπτη στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα από τη νεκροτομή των θυμάτων, αλλά οι πρώτες ενδείξεις, σύμφωνα με τις αστυνομικές αναφορές, ήταν ότι πέθαναν από ασφυξία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός στη Σλοβακία: Πυροβολισμοί μετά από συνεδρίαση της κυβέρνησης - Τραυματίστηκε ο πρωθυπουργός Φίτσο

Θανατηφόρο δυστύχημα: «Μίλησε» η νεκροτομή του 79χρονου Γεώργιου Μιχαήλ – Όσα κατέδειξε

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αυτοί είναι οι δυο ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές που διορίστηκαν από το Υπουργικό

Επιστολή Τσίγκη για τις κάμερες: Να γίνουν έντονες οι σημάνσεις στις προειδοποιητικές πινακίδες– «Πρώτα στον Στρόβολο»

Αγανακτισμένος ο πατέρας του μικρού μαχητή Λούκα: Κλείδωσαν τον τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειας



Κατηγορηματικός ο ΠτΔ - «Δεν έχω απορρίψει καμία πρόταση της προσωπικής απεσταλμένης»

Κατηγορηματικός ο ΠτΔ - «Δεν έχω απορρίψει καμία πρόταση της προσωπικής απεσταλμένης»

Στο Κυπριακό, στο μεταναστευτικό και στο θέμα του πορίσματος της έρευνας για τον Ακάμα αναφέρθηκε σήμερα, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top