ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα μόνο σε λύση που θα την πιστεύει ο Αναστασιάδης, λέει ο Κ.Ε

Δημοψήφισμα μόνο σε λύση που θα την πιστεύει ο Αναστασιάδης, λέει ο Κ.Ε

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας “δεν πρόκειται να θέσει ενώπιον του λαού ένα σχέδιο λύσης του Κυπριακού με το οποίο ο ίδιος δεν συμφωνεί και δεν πιστεύει ότι ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του λαού”, τόνισε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε περαιτέρω ότι “ταυτόχρονα υπάρχει σε εξέλιξη μια διαπραγμάτευση, μια δύσκολη διαπραγμάτευση και αύριο ξεκινά η συζήτηση επί των κριτηρίων του περιουσιακού που είναι ένα από τα ουσιαστικότερα θέματα”.

Πρόσθεσε ότι “έχουν γίνει και δηλώσεις, οι οποίες καταλήγουν σε συμπεράσματα σε σχέση με το περιουσιακό για θέματα τα οποία θα επιλυθούν μέσα από τη συζήτηση των κριτηρίων”.

Εν πάση περιπτώσει, συνέχισε ο Εκπρόσωπος, “το μήνυμα προς όλους είναι ότι είναι λάθος να τοποθετούμαστε από τώρα με ένα ναι ή ένα όχι για ένα σχέδιο το οποίο δεν έχουμε ενώπιόν μας”.

Είπε πως “πρέπει να παραμείνουμε σοβαροί, να εργαστούμε έτσι ώστε να έρθει ενώπιον του λαού ένα σχέδιο το οποίο θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του και κατ΄επέκταση θα μπορεί να γίνει αποδεκτό μέσα από ένα δημοψήφισμα”.

“Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αυτός είναι ο στόχος του Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν πρόκειται να θέσει ενώπιον του λαού ένα σχέδιο λύσης με το οποίο ο ίδιος δεν συμφωνεί και δεν πιστεύει ότι ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του λαού”, τόνισε ο Εκπρόσωπος.

Σε ερώτηση αναφορικά με δηλώσεις του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων Γιώργου Περδίκη στο ΡΙΚ ότι δημιουργούνται δικαιώματα ιδιοκτησίας στο σημερινό χρήστη, ο Εκπρόσωπος είπε ότι “εκείνο που έχει συμφωνηθεί είναι το ατομικό δικαίωμα στην περιουσία, είναι οι ενδεχόμενες θεραπείες και έχουμε συμφωνήσει στις κατηγοριοποιήσεις στις διάφορες κατηγορίες περιουσιών που είναι τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή”.

Πρόσθεσε ότι “θα ξεκινήσει ουσιαστική συζήτηση επί των κριτηρίων που θα δώσει απαντήσεις σε αυτά που έχει δηλώσει ο κ. Περδίκης, ο οποίος προχώρησε σε συμπεράσματα για θέματα τα οποία δεν έχουμε ακόμη συζητήσει άρα να κάνουμε όλοι υπομονή, να εργαστούμε έτσι ώστε να πετύχουμε την επίλυση του Κυπριακού που είναι κοινός στόχος και ως έτσι πρέπει να εργαστούμε όλοι”.

Για το θέμα των εποίκων, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως “εκείνο που έχουμε αναφέρει και που συμβαδίζει απόλυτα και με τη δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, είναι ότι αυτό που συζητείται αυτή τη στιγμή είναι το ποιοί θα έχουν την υπηκοότητα και την ιθαγένεια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Γίνεται μια συζήτηση, δεν υπάρχει ακόμη κατάληξη”.

Ο Εκπρόσωπος είπε ότι “ο δικός μας ο στόχος είναι να διασφαλίσουμε πως δεν θα υπάρξει διαφορά και αλλοίωση από την κατάσταση πραγμάτων σε σχέση με τα δημογραφικά δεδομένα της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960 και για μας είναι σημαντικό αυτό”.

Πρόσθεσε πως “εμείς πιστεύουμε και θεωρούμε ότι ο στόχος της επίλυσης του Κυπριακού είναι ένας κοινός στόχος και το σύνολο του κυπριακού λαού και τα κοινοβουλευτικά κόμματα, όλοι, εργαζόμαστε προς αυτό το στόχο”.

“Η επίλυση του Κυπριακού μέσα στο πλαίσιο που διεξάγεται ο διάλογος που είναι οι Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου, τα ψηφίσματα των ΗΕ, είναι η 8η Ιουλίου του 2006, το κοινό ανακοινωθέν, η επίτευξη αυτού του στόχου θα είναι μια επιτυχία για όλους μας, μια ενδεχόμενη μη επίτευξη προόδου και κατ` επέκταση μη επίλυση του Κυπριακού θα είναι κάτι αρνητικό για όλους μας”, είπε ο Εκπρόσωπος ο οποίος διερωτήθηκε “ποιός μπορεί να θεωρήσει θετικό τη μη επίλυση του Κυπριακού”.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top