ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Επεισόδια στο Πουρνάρα: Από θαύμα δεν υπήρξαν νεκροί - Κινδύνεψε η ζωή δέκα αστυνομικών

Επεισόδια στο Πουρνάρα: Από θαύμα δεν υπήρξαν νεκροί - Κινδύνεψε η ζωή δέκα αστυνομικών

Σε τραγωδία θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί η συμπλοκή των μεταναστών που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (6/11) στο Κέντρο Φιλοξενίας «Πουρνάρα», από την οποία τραυματίστηκαν οκτώ πρόσωπα και συνελήφθησαν άλλα 35.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος της Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ, Νίκος Λοϊζίδης ανέφερε ότι, από τα επεισόδια, κινδύνεψε η ζωή δέκα αστυνομικών, οι οποίοι βρίσκονταν σε ένα λυόμενο που χρησιμοποιείται από τα μέλη της Δύναμης.

Σημειώνεται ότι, το πρόβλημα με το συγκεκριμένο λυόμενο έκαναν γνωστό οι ίδιοι οι αστυνομικοί της ΙΣΟΤΗΤΑΣ από τις 29/10/2022 ωστόσο δεν εισακούστηκαν, με αποτέλεσμα η ΙΣΟΤΗΤΑ να έχει στείλει εκ νέου επιστολή χθες Τρίτη (7/11), απευθυνόμενη προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας, Στέλιο Παπαθεοδώρου αλλά και τους Υπουργούς Δικαιοσύνης-Εσωτερικών, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου και Κωνσταντίνο Ιωάννου.

Αυτούσια η επιστολή:

«ΘΕΜΑ: Λυόμενο υποστατικό αστυνομικών στον Καταυλισμό Πουρνάρα.

Σχετικά με το πιο πάνω θέμα, σας είχαμε αποστείλει επιστολή από τις 29/10/2022 (σας επισυνάπτεται). Δεν έγινε καμία ενέργεια μετακίνησης του συγκεκριμένου υποστατικού, με αποτέλεσμα στις 6/11/2023, λόγω εξέγερσης εγκλωβίστηκαν οι 10 αστυνομικοί μεταξύ όχλου Σύριων και Αφρικανών διαμενόντων στον καταυλισμό Πουρνάρα. Αναμένουμε την άμεση μετακίνηση του λυόμενου εντός της εβδομάδας, εκτός περίφραξης του καταυλισμού Πουρνάρα».

 

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι τα σοβαρά επεισόδια στο Πουρνάρα ξεκίνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω μιας τρυπημένης μπάλας, η οποία οδήγησε σε καυγά, συμπλοκή και πετροπόλεμο μεταξύ των μεταναστών.

Για τα επεισόδια έγιναν 33 συλλήψεις χθες Τρίτη (7/11), με την πλειοψηφία (28 άτομα) να πρόκειται για πρόσωπα Αφρικανικής καταγωγής, με τους υπόλοιπους (5 άτομα) να είναι Σύροι.

Ο αριθμός των συλληφθέντες ανέβηκε στους 35, αφού το πρωί της Τετάρτης (8/11) έγιναν ακόμα δύο συλλήψεις, με την υπηκοότητα τους ωστόσο να είναι, μέχρι στιγμής, άγνωστη.

Συγκεκριμένα, υπογράφηκαν 28 διατάγματα για κράτηση και απέλαση ως συνιστώσες απειλές για δημόσια τάξη. Οι 28 αλλοδαποί Αφρικανικής καταγωγής θα συλληφθούν από το «Πουρνάρα» και θα μεταφερθούν στη Μενόγεια για ενεργοποίηση της διαδικασίας απέλασης τις επόμενες μέρες.

Σε ό,τι αφορά τους πέντε Σύριους συλληφθέντες για τα επεισόδια, αυτοί είναι Σύροι και δεν μπορούν να απελαθούν, κι ως εκ τούτου δεν θα κινηθούν σχετικές διαδικασίες.

Τονίζεται ότι για τις δύο συλλήψεις που έγιναν σήμερα (8/11) το πρωί, επειδή δεν έχει ξεκαθαριστεί η υπηκοότητα των αλλοδαπών, δεν είναι γνωστό αν θα απελαθούν ή όχι.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι οδηγίες για σύλληψη και απέλαση όσων μεταναστών ενεπλάκησαν στα επεισόδια έδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος

Ιωάννου ενώ και η Κυβέρνηση, μέσω του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη, σημείωσε ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες απελάσεων όσων εμπλέκονται στα επεισόδια, με την Λευκωσία να είναι προσηλωμένη στις διεθνείς της υποχρεώσεις.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Αστυνομία, από τα επεισόδια τραυματίστηκαν 8 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου έλαβαν τις Πρώτες βοήθειες και πήραν εξιτήριο.

Λόγω της σοβαρότητας των επεισοδίων, για την καταστολή τους έγινε ρίψη δακρυγόνων.

*Εικόνα αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Με θετικά μηνύματα ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν, κινείται η ξενοδοχειακή βιομηχανία κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, παρά τη μειωμένη σε σχέση με πέρσι προσέλευση τουριστών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top