ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόβλημα με εκθετική αύξηση μεταναστών από Συρία και Λίβανο - «Η ΚΔ δεν μπορεί να εξυπηρετήσει άτομα που έχουν πραγματικά ανάγκη»

Πρόβλημα με εκθετική αύξηση μεταναστών από Συρία και Λίβανο - «Η ΚΔ δεν μπορεί να εξυπηρετήσει άτομα που έχουν πραγματικά ανάγκη»

Διπλασιασμός στις αφίξεις προσφύγων από Συρία και Λίβανο, παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, λόγω της σύρραξης στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Ιωάννου ανέφερε ότι εξαιτίας της μεγάλης αύξησης, η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί να εξυπηρετήσει άτομα, τα οποία έχουν πραγματικά ανάγκη.

Σημείωσε ότι η Κύπρος έχει ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επαναξιολόγηση της κατάστασης όσον αφορά τα επίπεδα ασφάλειας στη Συρία. Στην περίπτωση κάποιες περιοχές στη γειτονική χώρα κριθούν ως ασφαλείς, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για επαναπροώθηση παράτυπων μεταναστών στη στη Συρία.

Ο κύριος Ιωάννου επανέλαβε ότι, η Λευκωσία θα ζητήσει από τις Βρυξέλλες, όπως η Φρόντεξ αναλάβει ενεργό ρόλο στη φύλαξη των συνόρων, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν περαιτέρω οι παράνομες αφίξεις δια θαλάσσης, από Συρία και Λίβανο.

Την ερχόμενη εβδομάδα, ο Υπουργός Εσωτερικών θα έχει συνάντηση στην Αθήνα με τον Υπουργό Μετανάστευσης της Ελλάδας, προκειμένου να τον ενημερώσει για πρακτικές τις οποίες εφαρμόζει η Κυπριακή Δημοκρατία, οι οποίες τη φέρνουν στην κορυφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο κομμάτι των επιστροφών.

Πηγή: riknews.com.cy

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλη Τρίτη: Τι γιορτάζουμε σήμερα – Τα μαθήματα από τις δύο παραβολές και τα έθιμα της ημέρας

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Καιρός: Αλαλούμ με σκόνη, θερμοκρασία που ανεβαίνει και… βροχές – Ίσως και χαλάζι



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top